De 7 beste flexwerkplekken in Utrecht voor jou als zzp’er

De 7 beste flexwerkplekken in Utrecht voor jou als zzp’er | ZZP Barometer

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

Elke week neemt ZZP Barometer voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkstek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Utrecht onderzocht.

Utrecht, de Domstad, de vierde grootste stad van Nederland. De stad waar onze koning is geboren en de stad die is uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa, voor Amsterdam en Venetië! De stad met het grootste treinstation van ons land en de grootste fietsenstalling ter wereld. Ook zijn er in Utrecht genoeg flexwerkplekken voor de zelfstandig ondernemer. Hieronder een aantal plekken voor jou als zzp’er op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. HNK Utrecht

HNK Utrecht is een echte ‘hub’ voor ondernemers in het midden van het land. Veel zzp’ers weten de weg te vinden naar de inspiratievolle werkplekken van HNK. Je kan gewoon binnen komen lopen voor een flexplek, maar je kan ook vooraf reserveren. HNK Utrecht huisvest 40 flexplekken in een lichte ruimte met zitjes en voorzien van alles wat je nodig hebt om meer uit je dag te halen. Voor een kop koffie of een informeel overleg ga je naar het sociale hart met zitjes en werktafels.

2. Seats2meet Utrecht CS

Je betaalt als zzp’er voor wat je gebruikt bij Seats2meet. Flexible voorwaarden en toegang tot een netwerk vol expertise. Het faciliteren én verbinden van mensen geeft energie, optimaal samenwerken in een omgeving waar je de juiste mensen ontmoet. Bij het boeken van een werkplek word je dan ook gevraagd om je kennis met te delen. In ruil voor het delen van deze kennis wordt er een werkplek gefaciliteerd, met Wifi. Maar, “There ain’t no such thing as a free lunch”, wanneer je dus niet kunt betalen met jouw sociale kapitaal verwachten ze bij Seats2meet dat je dit met economische kapitaal doet.

3. Aristo Utrecht

Een flexwerkplek zonder reserveren, met gratis wifi. Als zzp’er hoef je geen zaal te reserveren om van de Aristo faciliteiten zoals de flexwerkplek gebruik te kunnen maken. Loop gerust binnen om kosteloos te flexwerken of voor een afspraak met een collega of een opdrachtgever. De locatie is uitstekend bereikbaar, versgemalen koffie is overal bij de hand en met een voordelig flexwerkarrangement ook nog eens onbeperkt verkrijgbaar.

4. Tribes Utrecht

De werkplekken bij Tribes Utrecht zijn geïnspireerd door de Hamar stam, wiens fascinerende tradities en artefacten zorgen voor een constante bron van inspiratie tijdens jouw bezoek. Huur een kantoor voor een dag, een week, een maand, een jaar of langer. Bij Tribes Utrecht kun je als zzp’er de manier kiezen waarop je wilt werken.

5. TOO Utrecht Centrum

De flexwerkplekken van The Office Operators  zijn een uitermate geschikte werkomgeving voor jou als zelfstandige. Je kunt kiezen uit verschillende flexplekken in een open ruimte, waar je ook de kans hebt om andere ondernemers te ontmoeten. Als je op zoek bent naar een tijdelijke, rustige werkomgeving zonder al te veel afleiding kan plaatsnemen in een van de Box Offices; fully equipped kunt u aan de slag in een privéwerkomgeving.

6. De Stadstuin

Jouw zakelijke woonkamer, de Stadstuin. het aanbod van vaste werkplekken, ateliers/studio’s, open en gesloten kantoorruimtes maakt De Stadstuin een werkomgeving waarbij netwerkvorming centraal staat. Als zzp’er kun je ‘for free’ gebruik maken van het internet en genieten tijdens je werk van de ambachtelijk geprepareerde cappuccino, café latte of espresso Er is in het lunchcafé genoeg keuze om er een productieve dag van te maken.

7. Maliebaan45

In het werkcafé van Maliebaan45, is een werkplek waar je tussen afspraken door even jouw mail kunt checken, een tekst kan uitwerken of nog wat telefoongesprekken kan voeren.  Voor slechts € 5,00 per uur heb je een werkplek, inclusief gebruik van wifi, koffie, thee en fris. Je koopt een persoonlijke strippenkaart voor 10 keer en betaalt deze vooraf. Vanaf de aanschaf datum heb je een jaar de tijd om deze 10 uur op te maken. Zonder te reserveren loop je naar binnen en zoek je een plek uit. Tijdens lunchtijd kan het echter druk zijn in de ruimte. Wil je echt rustig kunnen werken, kan dat op de eerste verdieping. Hier kan je desgewenst de gehele dag werken en je spullen laten staan. Voor deze werkplekken is er een andere strippenkaart van toepassing.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Knab- ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →