13 beste marktplaatsen van Nederland voor zzp’ers

Weet als zzp’er welke marktplaats je bezoekt

Iedere donderdag geeft ZZP Barometer jou als zzp’er een handige, inspirerende, stimulerende, trendy toplijst. Een lijst met musthaves, best-offs, tips en must knows. Zo ben je altijd up-to-date en zal weinig jou ontgaan op zzp-gebied. Deze week lichten wij de 13 beste marktplaatsen voor zzp’ers in Nederland uit.

Binnen de Nederlandse arbeidsmarkt zijn de online marktplaatsen niet meer weg te denken als je als zzp’er of freelancer op zoek bent naar een opdracht. Maar ook als werkgever of opdrachtgever als je een opdracht wilt plaatsen en daar de juiste zzp’er bij wilt vinden. Op de volgende marktplaatsen kun je snel zoeken naar opdrachten en/of opdrachten plaatsen. Kijk welke marktplaats het beste bij jou past.

1. Freelancer.nl

Voor opdrachtgevers gratis en opdrachtnemers, zzp’ers kunnen voor een klein bedrag op alle opdrachten reageren. Het plaatsen van een opdracht is binnen 2 minuten gedaan en Freelancer.nl geeft aan dat je gemiddeld 8 reacties binnen 24 uur ontvangt op de geplaatste opdracht. Voor zzp’ers houdt dit in dat er dagelijks tientallen nieuwe interessante opdrachten klaar staan, waarop gereageerd kan worden.

2. Werkspot

Werkspot is in 2005 opgericht. Er zijn ongeveer 8.000 vakmannen actief op de site. Ook is de mijlpaal van in totaal 1 miljoen opdrachten behaald. Het doel is om klanten te helpen bij het vinden van de juiste vakman voor hun behoeften. Je kunt je als zzp’er gratis op de site aanmelden, uitproberen en daarna kiezen voor een abonnement.

3. Hoofdkraan.nl

Een gratis marktplaats voor opdrachtgevers. Zzp’ers en freelancers betalen abonnementsgeld om lid te zijn en om te kunnen reageren op opdrachten. Hoofdkraan werkt met Matchpoints, een systeem waarmee zij leden belonen die de site onder de aandacht brengen bij anderen.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

4. Freelance.nl

Sinds 2003 is Freelance.nl een ontmoetingsplek voor opdrachtgevers, freelancers en zzp’ers. Ieder jaar worden er meer dan 50.000 opdrachten geplaatst, die in totaal meer dan 16.000.000 keer worden bekeken. Freelancers, opdrachtgevers en intermediairs kunnen gratis op basis van fair-use gebruik maken van het systeem. Voorwaarde voor dit gratis gebruik is wel dat alle gebruikers duidelijk zijn over hun rol op de arbeidsmarkt. Naast de gratis accounts zijn er ook betaalde accounts.

5. Twago.nl

Twago staat voor “Teamwork Across Global Offices” en moedigt aan om online te werken met internationale opdrachtgevers en freelancers en zzp’ers. Op de marktplaats staan meer dan 225.000 experts geregistreerd die opzoek zijn naar projecten. Hiernaast is er in project volume al meer dan €150.000.000 opgebracht.

Freelancers gebruiken de site om aan internationale projecten te werken, om zo hun markten te vergroten. De eerste stap om aan het werk te kunnen, is een profiel aan te maken. Hierna kun je offertes plaatsen op interessante projecten en deze projecten binnen halen. Opdrachten of een project plaatsen kan iedereen, van individuelen tot grote bedrijven. Alles wat je als opdrachtgever hoeft te doen is een project plaatsen en internationale experts die je nodig hebt, zullen offertes sturen voor een samenwerking.

6. Lancelots

Een site voor en door freelancers. Op het forum van de website is vraag en aanbod. Je moet je als zzp’er wel eerst registreren en daarna kun je een kijkje nemen. Veel opdrachten komen via-via. Op de site van Lancelots kun je bouwen aan een netwerk en zo via collega-zzp’ers opdrachten bemachtigen.

7. Jobbird

Ook op Jobbird vind je genoeg aanbod van opdrachten voor freelancers en zzp’ers. Op het eerste gezicht alleen een site waar tijdelijke en/of vaste banen worden aangeboden, maar niets is minder waar. Opdrachtgevers plaatsen op deze site hun opdrachten gratis, dan wel gesponsord. Aan jou als zzp’er om je aan te melden.

8. Marktplaats.nl

Ben je als zzp’er op zoek bent naar een opdracht of je wilt een opdracht plaatsen als opdrachtgever kun je op Marktplaats.nl terecht. De site wordt al lang niet meer alleen maar gebruikt voor het doorverkopen van tweedehands spullen. De site heeft een groot bereik en een groot aanbod. Onder ‘vacatures’ kun je allerlei opdrachten vinden.

9. 12freelance.nl

12Freelance.nl verbindt freelancers en zzp-ers en opdrachtgevers met elkaar, heeft dagelijks een groot bereik onder zowel freelancers als opdrachtgevers. Iedere dag worden duizenden freelancers op de hoogte gesteld van nieuwe opdrachten en worden honderden opdrachtgevers voorzien van nieuwe cv’s. Dit gebeurt per e-mail, maar ook via social media, zoals Linkedin en Twitter. De site werkt met abonnementen.

10. Indeed

Op de site van Indeed zijn ook zzp-opdrachten te vinden, een zeer grote vacaturesite. Als opdachtgever kun je gratis een opdracht plaatsen. Wil je extra uitblinken kun je overwegen iets extra’s te betalen. Als zzp’er kun je je gegevens achterlaten op de site bij een interessante opdracht. De opdrachten en gegevens van de opdracht staan duidelijk omschreven, helder en overzichtelijk.

11. WinWindeals

WinWindeals is er voor en door ondernemers. Een jonge start up en wil graag een groot verkoopplatform voor ondernemers realiseren. Elke zzp’er of MKB’er kan een deal plaatsen. Of je nou consultant bent, coach, advocaat, websitebouwer of hovenier. Je bedrijfsomvang maakt niet uit en je kunt altijd je diensten aanbieden. Je plaatst je aanbieding gratis en betaalt alleen een vergoeding van 7,5% wanneer je deal wordt gekocht.

12. LinkedIn Profinder

Deze marktplaats voor professionals zorgt voor een match tussen klanten die een specifieke dienst of product zoeken en het aanbod van een gekwalificeerde zzp’er op LinkedIn. De LinkedIn profielen van gebruikers zijn de perfecte basis om een match tot stand te laten komen. LinkedIn ProFinder maakt direct een match met LinkedIn profielen op basis van een zoekopdracht of categorie. Tevens kan er gefilterd worden op basis van de zoekresultaten in het eigen netwerk (1e- en 2e-graads), aanbevelingen die professionals hebben, de geografische locatie, enz. De site is gratis en werkt daarnaast met betaalde “premium services”.

13. Planet Interim

Planet Interim is er voor interim professionals en opdrachtgevers. Het basisabonnement voor interim professionals is gratis en opdrachtgevers mogen 10 opdrachten per maand gratis plaatsen. Voor de 11e tot 50e opdracht betalen opdrachtgevers 4,95 servicekosten per opdracht.

Als interim professional ben je gemakkelijk te benaderen door potentiële opdrachtgevers. Ook is het voor opdrachtgevers mogelijk om eenvoudig en rechtstreeks relaties op te bouwen met de juiste personen. Met een netwerk van meer dan 10.000 interim professionals is Planet Interim altijd in staat om voor een goede match te zorgen.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →