Beste 8 internationale marktplaatsen voor jou als zzp’er

Ranglijsten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Beste 8 internationale marktplaatsen voor jou als zzp'er | ZZP Barometer

Weet als zzp’er welke internationale marktplaats je bezoekt

Iedere donderdag geeft ZZP Barometer jou als zzp’er een handige, inspirerende, stimulerende, trendy toplijst. Een lijst met musthaves, best-offs, tips en must knows. Zo ben je altijd up-to-date en zal weinig jou ontgaan op zzp-gebied. Deze week lichten wij de beste 8 internationale marktplaatsen voor zzp’ers uit.

Het is mooi dat internationaal bezig zijn als zzp’er of freelancer vrij makkelijk binnen de mogelijkheden ligt tegenwoordig. Op een simpele manier kun je online allerlei vraag en aanbod bekijken op internationale marktplaatsen. Ideeën opdoen, oriënteren en misschien zelfs de stap wagen, je vleugels uitslaan, een buitenlandse opdracht aannemen. Ook voor werkgevers en opdrachtgevers kunnen internationale marktplaatsen een welkome aanvulling zijn bij de zoektocht naar de juiste zzp’er of freelancer. De volgende internationale marktplaatsen zijn wellicht interessant, kijk welke het beste bij jou past.

1. Fiverr

Schrijf je als freelancer gratis in en bied jouw diensten aan de wereld aan. Zodra er een interessante opdracht is krijg je een melding en via Fiverr treed je in contact met de opdrachtgever. Ook op tijd betaald krijgen is goed geregeld via het systeem van deze marktplaats en als opdrachtgever kun je erop vertrouwen dat jouw betaling goed wordt afgehandeld. Als vind je als opdrachtgever hier een freelancer binnen jouw budget, stel je zelf doelen, tijdlijn en deadlines op.

2. Upwork

Met meer dan 1,5 miljoen klanten biedt Upwork iets voor elk type zzp’er of freelancer. Het biedt zowel korte als lange termijnprojecten, op uur en/of per project basis. Je vindt er zowel beginnende als gevorderde experts, allerlei toptalenten, van programmeurs tot ontwerpers, schrijvers, klantenondersteuners en meer. De zoekfunctie maakt gebruik van data analyse om zo freelancers op basis van hun vaardigheden uit te lichten, waardoor je talent vindt dat een goede match is. De opdrachtgever krijgt een korte lijst van mogelijke kandidaten en freelancers kunnen de opdracht bekijken en ook voorstellen indienen.

3. Freelancer.com

In tegenstelling tot de meeste andere platforms, biedt Freelancer een aanvulling op de aangeboden miljoenen projecten. Namelijk in competities gaan met andere freelancers, om jouw vaardigheden te bewijzen. Als je als freelancer dus competitief en zelfverzekerd bent in jouw expertise, is het een mooie manier om jouw vaardigheden via Freelancer.com te tonen en meer opdrachtgevers aan te trekken. Als opdrachtgever ontvangt je binnen enkele seconden (plichtvrije) biedingen van getalenteerde freelancers. Kun je gratis chatten en voorbeelden bekijken van eerder werk.

4. Guru

Schrijf je als freelancer in en je bent één van de ‘gurus‘ van de marktplaats. Als opdrachtgever huur je de juiste ‘guru’ voor de opdracht. Zoek naar diensten die worden aangeboden door freelancers die overeenkomen met jouw behoeften als opdrachtgever. Het wereldwijde netwerk van meer dan een miljoen enthousiaste ‘gurus’ (freelancers) helpt graag met technische, creatieve of zakelijke projecten die opdrachtgevers op de tafel leggen. Via de marktplaats wordt gecommuniceerd, overeenkomsten gesloten, doelen gesteld, deadlines bepaald en documenten gedeeld in de zogenaamde ‘work room’. Betaald wordt alleen gedaan voor ‘a job well done’.

5. Twago.com

Twago is de de europese marktplaats voor zzp’ers, freelancers en opdrachtgevers. Het is gratis. Maak online project aan als opdrachtgever, creëer een eenvoudig en gedetailleerd overzicht dat de specifieke eisen, vaardigheden, budget en tijdlijn weerspiegelt. Zo vindt je de juiste persoon om het werk te doen. Freelancers kunnen hierop reageren, vragen stellen, feedback geven en zo kijken of de zij juiste persoon zijn en een offerte indienen.

6. Gigster

Het grootste netwerk van uitzonderlijke ontwikkelaars, ontwerpers en productmanagers wil Gigster bouwen. En dit netwerk versterken ze met data, kunstmatige intelligentie en een rijke werkomgeving. Alle freelancers op Gigster zijn hoog opgeleid en bevinden zich over de hele wereld, maar het hart van deze marktplaats ligt in Silicon Valley. Om ‘Gigster’ te worden moet je wel aan wat eisen voldoen en van moeilijke problemen houden.

Wie zijn de beste opdrachtgevers van Nederland? Download de whitepaper hier!

Begin 2017 zijn de beste opdrachtgevers van Nederland bekend gemaakt, tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid in Amsterdam. Op zoek naar een opdrachtgever? Download de whitepaper gratis.

Meer info

7. Toptal

Met een duidelijk andere aanpak dan de andere marktplaatsen op deze lijst, gaat Toptal voor gekwalificeerde, getalenteerde freelancers. De top. Het is een exclusief netwerk van freelance software ontwikkelaars, ontwerpers en financieel experts in de wereld. Je kunt ook deelnemen aan de Toptal gemeenschap voor frequente ontmoetingen en tech events.

8. iFreelance

Dit platform is geschikt voor schrijvers, redacteurs, maar ook freelance marketeers. In tegenstelling tot andere sites, kunt u met iFreelance 100 procent van je inkomsten behouden. Opdrachten kun je gratis plaatsen. Freelancers betalen een maandelijks bedrag om deel te nemen en kunnen bieden op projecten die worden aangeboden. Ook kunnen freelancers direct benaderd worden. Deze marktplaats rekent geen commissie of transactiem kosten.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

7 tips voor een internationaal netwerk
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →