De 8 beste flexwerkplekken in Groningen

De 8 beste flexwerkplekken in Groningen | ZZP Barometer

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

Elke week neemt ZZP Barometer voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkstek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Groningen onderzocht.

Groningen staat bekend als een bruisende stad, waar vooral veel student aanwezig zijn. De stad telt meer dan 200.000 inwoners die een gemiddelde leeftijd hebben van 36,4 jaar, waarmee Groningen dan ook de jongste stad van Nederland is en tevens de grootste stad van noordelijk Nederland. De stad Groningen heeft een rijke historie. In de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond. En ook nu zijn de sporen van deze Hanzetijd in Groningen nog goed te zien. De Rijksuniversiteit stamt bijvoorbeeld nog uit 1604 en is daarmee de op één na oudste, nog bestaande universiteit van Nederland. Verder is Groningen tegenwoordig een stad met veel gevarieerde handel en industrie.

Als zzp’er, op zoek naar een flexwerkplek, heb je in deze stad genoeg te kiezen. Hieronder een aantal plekken voor jou als zzp’er op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. HNK Groningen

Er zijn 40 flexwerkplekken rondom het sociale hart, waar alle HNK Groningen ondernemers welkom zijn. De tafels geven meer een gevoel van openheid en nodigen uit tot netwerken. De zitjes zorgen voor wat meer privacy. Zit je toch liever een dagje op kantoor, dan kan je al een vanaf 1 uur of 1 dag een Managed office huren. De locatie is strategisch gelegen in de regio Noord Nederland op het Zernike Science Park en nabij kennisinstituten als de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Kom hier als zzp’er aan je opdracht werken. Je kan gewoon binnen lopen of je flexplek vooraf reserveren. De ruimte is licht en open en mooi ingericht. Er zijn zitjes, tafels en alle voorzieningen die je nodig hebt.

2. Regus

Het business center Groningen Martini is gevestigd in een professioneel, praktisch kantoorgebouw op één van de meest prestigieuze locaties van de regio. Het gebouw is gelegen aan de rand van de stad, waar je alles bij elkaar vindt wat je nodig hebt. Je kunt ondersteuning krijgen van het receptieteam, genieten van een welverdiende lunchpauze of gewoon rustig werken. In de directe omgeving vindt je diverse bedrijven, van groot tot klein, waaronder veel financiële instellingen. Dat maakt dit een ideale plek om te netwerken met andere professionals.

3. Seats2meet

De vestiging in Groningen van Seats2meet is het resultaat van een initiatief van een aantal zelfstandige professionals uit het Noorden en beoogt een centrum te zijn van co-creativiteit en inspiratie voor professionele kantoornomaden en organisaties uit heel Noord-Nederland. Het biedt je de mogelijkheid om te werken in een uitdagende omgeving en tegelijkertijd te netwerken. Workspaces worden niet met geld, maar met “sociaal kapitaal” betaald: in ruil voor het gebruik maak je je kennis en vaardigheden inzichtelijk en ben je bereid deze te delen met andere gebruikers van de locatie. Wil je geconcentreerd werken of wil je in alle rust een afspraak met een college of klant houden, dan kan dat ook. Je kunt online een private workspace of een meetingspace reserveren.

4. Launchcafe

In het Launch Cafe kom je collega ondernemers tegen en werk je productief aan je bedrijf op een prachtige locatie in de binnenstad. Aan werkelijk alles is gedacht, zodat jij productief en met plezier in het Launch Cafe kan werken. In het Launch Café kan je flexwerken zonder abonnement met een Flex Dagkaart of Strippenkaart. (Flex) werkplek abonnementen in het Launch Café zijn elke maand opzegbaar. Super flexibel dus!

5. De Kranepoort

In de klaslokalen van het voormalig schoolgebouw bouwen kleine ondernemingen en zzp’ers iedere dag aan hun onderneming. Van webshophouder tot communicatieadviseur en van grafisch vormgever tot webdesigner, je vindt ze allemaal in deze hotspot. Niet per dag, maar wel per maand, een vaste werkplek in deze dynamische omgeving, dat is een flexplek in de Puddingfabriek. Voor €59,- all in p.m. huur je een werkplek in de Pudding 11. Je hebt een eigen plek welke 24/7 voor jou beschikbaar is en je deelt de ruimte met veel andere leuke ondernemers. Het is een flexibel contract welke maandelijks opzegbaar is.

6. Het Paleis

Het Paleis is een creatieve ontmoetingsplek aan de rand van het centrum van Groningen met zaalverhuur voor diverse bijeenkomsten. Het Paleis vestigt vier vergaderzalen, vijftig kunstenaars en ateliers, ontwerpstudio’s, diverse creatieve bedrijven en ze hebben ook flexplekken.

7. Mediacentrale

Ongestoord werken, genieten van een lekkere, gezonde boterham, bijkletsen onder het genot van en goed kop koffie. Dan spreek je dan af bij WAAR. WAAR is de ontmoetingsplek van de Mediacentrale. Je kunt er prettig flexwerken, vergaderen, genieten van een lekker en uitgebreid lunchbuffet of een heerlijke lunch van de kaart kiezen.

8. De Chemie

De Chemie is een broedplaats voor (startende) ondernemers met ruime vaste en flexibele werkplekken en ruimte voor synergie. Door de unieke ligging in het Ebbingekwartier ben je verzekerd van een inspirerende werkplek in hartje Groningen. Als ondernemer beschik je over een ruime werkplek met vrije toegang tot de vergaderruimte, waar tevens gebrainstormd kan worden. Daarnaast is er veel gezamenlijke (buiten)ruimte om even te bellen, lunchen of overleggen.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →