De 4 beste flexwerkplekken in Alkmaar

De 4 beste flexwerkplekken in Alkmaar | ZZP Barometer

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

Elke week neemt ZZP Barometer voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkstek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Alkmaar onderzocht.

Alkmaar heeft een historisch centrum met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten. De stad staat bekend als “de kaasstad”. Van begin april tot begin september wordt nog steeds wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. Een inwoner van Alkmaar heet een Alkmaarder, maar wordt in de volkstaal ook wel kaaskop genoemd. Vanaf de jaren zeventig werden in de stad grote centrumvoorzieningen gebouwd. Het Medisch Centrum Alkmaar is het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland. Alkmaar is met alle vormen van voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs uitgegroeid tot onderwijsstad van Noord-Holland Noord en heeft met de historische binnenstad en de kaasmarkt aantrekkingskracht voor toeristen. Als tiende winkelstad van Nederland vormt Alkmaar het kloppend hart van Noord-Holland Noord.

Hieronder een aantal plekken voor jou als zzp’er op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. De TelefoonCentrale

De TelefoonCentrale is een modern, kleurrijk gebouw waar kleine en middelgrote ondernemers (net)werken en elkaar creatief inspireren. Er worden flexplekken, werkplekken, kantoorruimte en vergaderruimte verhuurd, per uur, dag of langer. Wie voor het eerst De TelefoonCentrale binnenstapt, zal verrast zijn. Een oud gebouw heeft een nieuw leven gekregen. Zet één stap over de drempel en sta in een omgeving die helemaal van deze tijd is en Niet ‘zomaar’ een werkplek. Het is een huis waar ondernemers samenkomen en met elkaar willen werken, uit de architectuur & stedenbouw, design & communicatie, fotografie & video, ICT services & automatisering, onderwijs & wetenschap, kunst & cultuur, voeding & gezondheid, agribusiness, mode, lifestyle, sport & games en onderzoek & advies. De TelefoonCentrale is voor ondernemers, zzp’ers, freelancers en starters met een idealistische of realistische inslag, die de meerwaarde zien van het nieuwe werken en graag hun inspirerende inbreng willen geven.

2. Deskbookers

Via Deskbookers kun je terecht bij Eco office 82. En het doet zijn naam eer aan want het pand is geheel duurzaam en energie neutraal gebouwd. Het bevindt zich op de eerste verdieping van het Eco project “de Weidjes” Het gebouw heeft een uitgekiend pakket aan duurzame maatregelen. Naast duurzame materialen is het gebouw drie maal beter geïsoleerd dan een woning en er is een centrale warmtepomp/warmte koudeopslag voor alle gebruikers, sedum dak en gezamenlijke zonnepanelen zorgen voor voldoende duurzame stroom voor het gehele pand. Door de grote ramen heeft men een prachtig uitzicht over de weilanden en is het werkklimaat er optimaal. Buiten het feit dat het gebouw eco vriendelijk is, schenken ze biologische koffie en thee. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een biologische lunch of buffet te verzorgen.

3. De Ondernemerstuin

De Ondernemerstuin heeft kantoren in allerlei soorten en maten: van flexplek tot hele verdieping. Te huren per ruimte of eenheid, flexibel en nog helemaal vrij in te vullen. Het is de ideale werkplek voor mensen, bedrijven en zzp’ers die vernieuwen en versnellen in hun DNA hebben. Voor ondernemers en organisaties met een vooruitstrevende blik en aanpak. Hier ontmoeten professionals uit de medische wereld, foodsector, sportbranche én andere ondernemers die razendsnel naar een hoger niveau willen elkaar. En dat werkt goed. of je nu huisarts, voedingsdeskundige, plantenveredelaar, foodontwikkelaar of eigenaar van een sportorganisatie of online bureau bent.

4. Smart Business Center

Heb je af en toe een leuke werkplek nodig of wil je samen met anderen werken? Flexwerkers vinden in het Smart Business Center een perfecte oplossing. Je kunt werken in een open ruimte (flexwerkplek), maar als je liever privé werkt dan is het werken in een kantoor (flexwerkkantoor) ook mogelijk. Hoe je het ook wilt, het kan altijd op een flexibele basis. Je kunt kiezen voor een strippenkaart of een flexibel contract. Je kunt in de prettige ambiance van de business lounge werken, gebruik maken van WiFi internet en allerlei andere faciliteiten en huurt al een werkplek vanaf € 15,- (excl. btw) per dag.
Het Smart Business Center ligt nabij de Kamer van Koophandel in Alkmaar.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →