De 9 beste flexwerkplekken in Eindhoven

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

Elke week neemt ZZP Barometer voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkstek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Eindhoven onderzocht.

Eindhoven is een dynamische stad met een moderne uitstraling maar met een warm Brabants hart en is vijfde stad van Nederland. De gemeente telt ruim 225.000 inwoners op een gebied van 88 km². De recente geschiedenis weerspiegelt zich in het uiterlijk van de stad. Gebouwen en fabriekshallen uit de jaren twintig en dertig en eigentijdse kantoortorens voor bedrijven in high tech en zakelijke dienstverlening wisselen elkaar af. Dit wordt ook wel Brainport genoemd en vormt de regio voor kennisindustrie en toptechnologie van Nederland. Het is de springplank voor Nederland Innovatieland. Daarnaast wordt deze stad ook wel ‘de lichtstad’ genoemd. Dit is een knipoog naar de gloeilampenfabriek van Philips die zo bepalend is geweest voor de ontwikkeling van Eindhoven.

In deze ondernemende stad kun je als zzp’er of freelancer natuurlijk altijd terecht. Hieronder een aantal plekken voor jou op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. Gele Kegels

Veel zzp’ers maken gebruik van de flexplekken bij de Gele Kegels in Eindhoven. Je kunt gewoon binnenlopen, inloggen op het wifi netwerk en aan de slag. Printer nodig? Geen probleem. Gast ontvangen? Uw bezoekers worden door de receptie hartelijk ontvangen en wegwijs gemaakt. Toch een vergaderruimte nodig? Het wordt graag voor je geregeld. Heb je zin in een lekkere lunch voor, tijdens of na jouw overleg dan is er een uitgebreid aanbod van luxe broodjes, verse soepen en salades. Flexwerken is gratis en je hoeft niet te reserveren. Ideaal als je thuis aan het werk bent en behoefte hebt aan een andere werkomgeving, of voor werkzaamheden in Eindhoven moet zijn.

2. Seats2meet

Strijp-S is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, via Seats2meet. Het is gevestigd aan de Torenallee, op de eerste etage van één van de markante gebouwen, de Apparatenfabriek. Een ideale plaats om te vergaderen, workshops te houden, trainingen te geven, evenementen te organiseren, maar ook om als zelfstandig professional te werken. Kenmerkend is dat de bezoekers open staan voor het delen van kennis en voor co-creatie.

3. Tribes

Huur een kantoor voor een dag, een week, een maand, een jaar of langer. Of je nu alleen werkt of ruimte nodig heeft voor 100 mensen, bij Tribes in Eindhoven kies je de manier waarop je wilt werken. Elke werkruimte is volledig uitgerust met high-speed internet en alle IT en telecom-infrastructuur die je nodig hebt om het meeste uit co-werken te halen. De werkplekken zijn geïnspireerd door de Masaï stam, wiens fascinerende tradities en artefacten zorgen voor een constante bron van inspiratie tijdens jouw bezoek.

4. Strijp CS Co-working

Strijp CS Co-working beschikt over ruimtes voor vergaderingen, meetings, presentaties, trainingen en flexwerkplekken voor een betaalbare prijs. Bovendien is in elke ruimte kosteloos wifi aanwezig en een koffieapparaat beschikbaar. Dit prachtige, pas gerenoveerde en inspirerende pand bevindt zich op een ideale plek net buiten het stadscentrum van Eindhoven. Daarnaast word je zeer leuk ontvangen door iedereen die er werkt en kun je lunchen op het prachtige dakterras van het gebouw. Lekker rustig werken, met een fatsoenlijke stoel en tafel om aan te zitten en er is meer dan voldoende ruimte.

5. Evoluon

Dankzij de nieuwe flexplekken is dit icoon van Eindhoven, het Evoluon, nu voor iedereen beschikbaar als (tijdelijke) werkruimte. Neem plaats in de open werkomgeving en proef de inspiratie of ga gezamenlijk lunchen in het moderne restaurant, waar kennismaken met andere ondernemers heel gemakkelijk is. Ideaal voor (startende zelfstandige) professionals die gaan voor kwaliteit en open staan voor nieuwe contacten. Flexibele werkplekken en inspiratie van andere zelfstandige professionals. IT, telecom zijn geïnstalleerd en klaar voor gebruik en op verzoek is er extra ruimte beschikbaar: vergaderruimtes, een privé kantoor of presentatiezaal.

6. Aristo

Loop gerust binnen om kosteloos te flexwerken of voor een afspraak met een collega of een opdrachtgever bij Aristo. De locatie is uitstekend met de auto bereikbaar en ligt op loopafstand van een NS treinstation. Heerlijke, versgemalen koffie is overal bij de hand en met een voordelig flexwerkarrangement ook nog eens onbeperkt verkrijgbaar. Verder is er gratis draadloos Wi-Fi en een kopieer en printservice bij de receptie.

7. Parktheater

Gratis werkplekken in het Parktheater Eindhoven, in samenwerking met Buzzychain via het concept Net(Anders)Werken. Gratis werkplekken ter beschikking voor iedereen die graag buitenshuis of buiten het kantoor werkt. Een inspirerende omgeving met talloze kansen waar je je netwerk uit kunt breiden en kennis en expertise uitwisselen met andere co-workers. Naast de gratis werkplekken zijn er ook aparte vergaderruimten te boeken voor zowel één op één gesprekken als voor grote bedrijfsevenementen. Je kunt gratis werken in de foyer, in vergaderruimtes tegen een vergoeding en er is gratis WiFi en koffie/thee/water. Lunch is tegen een kleine vergoeding.

8. Grand Café Usine

Op de begane grond van de lichttoren, waar vroeger de levensduur van de lampen van Philips getest werden, zit nu het zeer ruime Grand Café Usine. Door de stijlvolle inrichting is het prettig om hier te zitten. Het publiek is gemengd. Hier geen gedoe met verplichte Facebooklikes, of elk uur een bonnetje halen en Wifi is gewoon gratis. Zelfs het invoeren van een wachtwoord is niet nodig. De leestafel is ruim, met een vrij breed assortiment aan kranten en voldoet meteen als mooie werktafel.

9. Werktuin 040

Werktuin 040 in Eindhoven is speciaal voor ondernemende ouders. Bij deze bijzondere flexwerklocatie kun je namelijk werken combineren met het zorgen voor je kinderen. Terwijl je werkt, wordt er op dezelfde locatie op jouw kinderen gelet. De kinderen worden begeleid door de vrijwilligers die aanwezig zijn. De missie van Werktuin 040 is om werk en gezin meer bij elkaar te betrekken en elkaar te laten versterken. Voor een schappelijke prijs huur je een werkplek en speelplek voor een dagdeel. Wifi, koffie, thee, koekje en ranja zijn dan gratis.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →