“Ik vond vrijheid in het ondernemerschap”

“Ik vond vrijheid in het ondernemerschap” | ZZP Barometer

Interview met Taren Mohan over ‘Intakegesprekken & Detachering’

Het eerste boek van Taren Mohan is gelanceerd. De titel ‘Intakegesprekken & Detachering‘ verwijst naar zijn carrière. Taren begon zijn carrière namelijk in de detachering bij DTC, waar hij managing partner was en  medeverantwoordelijk voor de acquisitie van opdrachten en klanten. Het matchen van opdrachten met kandidaten en verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van medewerkers. Sinds 2013 is Taren werkzaam als interim-professional. Ook begeleidt hij andere zelfstandige interim-professionals bij het voeren van intakegesprekken.

Door trainingen te geven, maar ook door een boek te schrijven wil Taren zijn kennis en ervaring delen met andere professionals. Zijn missie is om andere mensen te helpen bij het realiseren van hun doel(en). Als zelfstandige interim-professional ben je deskundige van jouw specialisme. Maar wat heb je naast deze deskundigheid nog meer nodig om tijdens een intakegesprek een opdracht te werven? Het boek van Taren vertelt jou hoe je als zelfstandige ieder intakegesprek tot een succes kan maken. Het boek biedt praktische tips en handvaten waar je direct mee aan de slag kunt als ondernemer.

Om Taren Mohan als ondernemer iets beter te leren kennen, zijn beweegredenen te doorgronden en te ontdekken wat zijn missie is, een interview met hem.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Tijdens mijn carrière ontdekte ik al redelijk snel dat ik zelf wilde bepalen hoe ik mijn werkzaamheden wilde uitvoeren. Ik geloofde niet zozeer in regels en zeker niet als ik het nut van die regels niet inzag. Ik wil liever zelf mede de regels bepalen. Indertijd heb ik dat gerealiseerd door middel van leidinggevende functies. Later bleek dat ook niet de vrijheid te geven die ik zocht. Uiteindelijk heb ik die vrijheid gevonden in ondernemerschap.

Wat doe je precies? En wat is je missie?

Ik ben zelfstandig interim-professional en voer opdrachten uit bij opdrachtgevers. Dat doe ik in verschillende rollen, waaronder die van business analist en testmanager. Daarnaast begeleid en train ik zelfstandige interim-professionals bij het voeren van intakegesprekken. In deze trainingen leer ik ze hoe zij zich goed kunnen voorbereiden op een intakegesprek en hoe je ieder intakegesprek tot een succes maakt. Mijn missie is om anderen te helpen om hun doelen te realiseren.

Hoe ben je op de titel van jouw boek gekomen?

Er is nog geen boek geschreven over het onderwerp intakegesprekken voeren voor detacheringopdrachten. Het woord intake of intakegesprek wordt in verschillende branches gehanteerd en ik wilde duidelijk met de titel aangeven dat mijn boek gaat over het voeren van intakegesprekken bij detachering.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Wat wil je bij de zzp’er bereiken met dit boek?

Het zelfstandige ondernemerschap biedt veel vrijheid maar ook veel verantwoordelijkheid. De zelfstandige interim-professional moet veel regelen, zoals het verwerven van opdrachten. Ze hebben hierbij veel concurrentie, vooral ook van personeel in dienst bij detacheringbedrijven. Detacheringbedrijven geven hun personeel verschillende trainingen, ook in het voeren van intakegesprekken. In de praktijk merk ik dat veel zelfstandige interim-professionals achterstand hebben als het gaat om vaardigheden die nodig zijn bij het voeren van een intakegesprek. Dat is ook de reden dat ik dit boek heb geschreven.

Door wie ben je geïnspireerd bij het schrijven van jouw boek?

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven. Van mensen die nooit opgeven en het positieve in anderen zien. Ik geloof dat iedereen uniek is en talenten heeft. Soms heb je iemand nodig die je helpt om je talenten of vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wanneer is jouw boek succesvol?

Mijn boek is succesvol met iedere zelfstandige interim-professional die daar zijn voordeel mee doet. Natuurlijk hoop ik dat ik veel zelfstandige interim-professionals hiermee kan helpen.

Wat is jouw favoriete (ondernemers)boek? En waarom?

Ik heb veel gelezen maar nooit echte ondernemersboeken. Paulo Coelho en Deepak Chopra zijn schrijvers die boeken hebben geschreven waar ik veel van heb geleerd. Een van mijn favoriete boeken is het boek “De zeven spirituele wetten van succes” van Deepak Chopra.

Tot slot… wat is jouw belangrijkste tip voor de zzp’er?

Investeer in jezelf, niet alleen in vakkennis maar ook in je vaardigheden. Het belang van kennis wordt je van de basisschool al meegegeven. Goede vaardigheden zijn minstens zo belangrijk. Dit wordt vaak onderschat.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →