ZZP Agenda (week 39): Van contacten naar klanten

Opnieuw beginnen met betere marketing

Elke week zet ZZP Barometer de evenementen, borrels, online webinars en workshops die onmisbaar zijn voor jou als freelancer en zzp’er op een rij, in ZZP Agenda. Wil je nooit meer een evenement, borrel of (online) workshop missen? Bekijk dan de volledige ZZP Agenda en voeg deze toe aan jouw Google Calendar.

ZZP Agenda 26 september: Workshop ‘Visitekaartjes, en dan?’

Je hebt op een netwerk en hebt al veel leuke en goede gesprekken gevoerd. Ook heb je een flinke stapel visitekaartjes verzameld. Kaartjes van mensen waarmee je contact wilt opnemen. Want contacten zijn kansen, maar hoe benut je deze kansen optimaal? In de workshop “Visitekaartjes, en dan?” laten Daniël Lansink en Berry ten Hoven live zien hoe jij stap voor stap van lauwe contacten warme klanten maakt. In de workshop wordt gebruik gemaakt van CRM-systeem PerfectView.

Het programma ziet er als volgt uit:

Van klantcontact naar verkoopkans:
* Contactgegevens uitgebreid opvoeren met foto’s uit Google afbeeldingen.
* Contactmoment met ‘haakje’ inplannen en opvolgen.
* Productregels en kans analyse.
* Verkoopkans aanmaken en vervolg inplannen.
* Offerte maken / monitoren (aanwezigheid digitaal ondertekenen).
* Project aanmaken en inplannen.
* Factuur sturen vanuit offerte.

Marketing ondersteunende activiteiten:
* Al je mailberichten in CRM
* De samenwerking tussen uw website en CRM ( webformulieren )
* Slim selecteren op basis van kenmerken
* Campagnes intitieren vanuit CRM
* Koppelingsmogelijkheden externe applicaties met CRM

ZZP Agenda 27 september: Een eigen bedrijf starten

In een dagdeel worden de belangrijkste zaken rondom het starten van een bedrijf besproken. Je kunt hiermee een solide basis vormen voor jouw onderneming. De spreker neemt je stap voor stap mee door en in de jungle van het ondernemerschap. Aan de hand van theorie en praktijkervaring, krijg je meer inzicht in het ondernemerschap. Tijdens het seminar is er tijd en ruimte om op vragen in te gaan. Ook is het na afloop mogelijk om uw situatie te bespreken met de adviseur via telefoon, mail of sociale media.

In dit seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:
* Inzicht in eigenschappen van een ondernemer;
* voordelen van een ondernemingsplan;
* tips voor marketing en marktonderzoek;
* uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekpost;
* informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s;
* duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst.

ZZP Agenda 28 september: Meer leads met inbound marketing

Je wilt graag je bedrijf laten groeien. Maar ieder kwartaal lijkt het wel een beetje minder te gaan. Balen! De nieuwsbrief? Die wordt helaas niet meer zoveel gelezen als vroeger. Een update op facebook? Je trouwe vrienden vinden het nog steeds leuk maar viral gaan jouw berichtjes niet meer. En LinkedIn? Nog steeds moet je je er beter in verdiepen om er alles uit te halen. En je website? Daar ben je al 2 jaar niet echt aan toegekomen. Tijd om dus opnieuw te beginnen, maar dit keer in 1 keer goed van start.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.