Onderzoek: Helft zzp’ers wil AOV zelfstandig online afsluiten

Zzp’er sluit AOV snel en gemakkelijk af

NOORDBEEMSTER –  De helft van de zzp’ers die nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft afgesloten, geeft aan dit het liefst zelf online en zonder advies te willen doen. Van de zzp’ers die wel over een AOV beschikken, heeft 71% zijn AOV met behulp van een bemiddelaar of adviseur afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.656 zzp’ers in samenwerking met Centraal Beheer.

“Ondernemers kunnen zelf een AOV online afsluiten, zonder tussenkomst van een adviseur. Voorwaarde is wel dat ze voor de kennis- en ervaringstoets slagen. Daarmee vervallen de advieskosten. Toch een paar honderd euro. Het voordeel daarnaast is dat je als ondernemer letterlijk zelf aan de knoppen zit,” aldus Centraal Beheer.

Zelf online afsluiten gemakkelijk en snel

Zzp’ers die hun arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandig online hebben afgesloten, geven in de meeste gevallen (67%) hiervoor als reden dat ze geen advies of bemiddeling nodig hadden. En dat het gemakkelijk en bovendien snel is.

Van de zzp’ers die nog geen AOV hebben, maar het afsluiten van de verzekering zelfstandig online zouden willen doen. Daarvan zegt een meerderheid (53%) hiervoor te kiezen omdat het goedkoper en sneller is.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.656 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1,1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KvK, mei 2017).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

(download PNG-versie

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.