3 tips waarom structuur helpt bij de groei van je bedrijf

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
3 tips waarom structuur helpt bij de groei van je bedrijf | ZZP Barometer

Door keuzes te maken kun je standaardiseren en focussen op groei

Als ondernemer ben je heel creatief. Je hebt genoeg ideeën over marketing, nieuwe diensten die je in de markt wilt neerzetten, hoe je je klanten verder kunt helpen, etc. Je hebt een enorme drive om veel met je bedrijf te bereiken. Welke zaken je wilt oppakken om je klanten steeds beter te kunnen helpen. Maar ook om te groeien en op te schalen.

MAAR…

Doe je niet te veel? Ben je niet te veel met verschillende zaken bezig? Ben je continu nieuwe dingen aan het ontwikkelen? Door creativiteit steeds nieuwe diensten ontwikkelen kost enorm veel tijd en energie. Is dat wel verstandig voor de groei van jouw bedrijf?

Laat je je afleiden door de waan van de dag? Door de telefoon, email, Whatsapp of andere social media accounts. Aan alle kanten komen signalen bij je binnen waardoor je geneigd bent om daar meteen op te reageren. Wie het hardst roept wordt als eerste geholpen. In hoeverre sta jij dan nog aan het roer van je bedrijf?

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Door gebrek aan structuur laat je je heel gemakkelijk van je pad brengen.

Je laat het teveel gebeuren. Door omstandigheden, door derden of door jezelf. Daardoor werk je niet gefocust aan je bedrijf waardoor de groei stagneert. Uiteindelijk is bedrijfsgroei je doel. Dat belang moet je voor ogen blijven houden.

De volgende 3 tips helpen jou om een heldere structuur te ontwikkelen waardoor je je wel kunt richten op de zaken die echt belangrijk zijn in je bedrijf.

Tip 1: Wat is je jaardoel?

Wat wil je dit jaar realiseren? Waar wil je op 31 december staan? Knip dat doel op in stukken. Wat is je doel per kwartaal en vervolgens per maand? Hierdoor ga je heel gericht afbakenen wat iedere maand jouw prioriteit heeft om op 31 december je doel gerealiseerd te hebben.

Maak het niet te groot. Zorg dat het behapbaar en haalbaar is. Want naast ieder doel heb je ook alle gewone taken nog. Zoals bijvoorbeeld, het werken met je klanten.

Tip 2: Wat heb je nodig om je doel te realiseren?

Alles wat niet bijdraagt aan het doel dat je wilt bereiken, laat je nu liggen. Misschien moet je bepaalde zaken wel helemaal skippen. ‘Nee’ zeggen tegen diverse mensen en vragen. Want alle taken en activiteiten waar je tijd en energie aan besteedt die niet bijdragen aan jouw doel, is feitelijk verkwisting. Alles wat tijd kost, kost geld. Je hebt tenslotte maar een x aantal uren in je dag.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Tip 3: werk aan een heldere structuur voor je backoffice

Hoe kan je stap voor stap alle onderdelen in je bedrijf zodanig inrichten dat je daar altijd snel op kunt terugpakken? Denk aan het archief. Waar vind je je stukken? Denk aan de wijze waarop je je email beantwoordt. Ook de wijze waarop je offreert, contracteert en factureert.

Hoe kan je de diverse taken in je bedrijf die continu terugkomen standaardiseren en systematiseren zodat je het altijd zo uit de ‘kast’ kunt pakken? Mogelijk zelfs automatiseren. Het standaardiseren bespaart je enorm veel tijd. En die tijd kun je beter aan het volgende doel met je bedrijf besteden.

Avatar foto
Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →