Hoe energie voor jou als zzp’er en ondernemer tastbaar wordt

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Hoe energie voor jou als zzp'er en ondernemer tastbaar wordt | ZZP Barometer

Energie nodig om doelen te bereiken als zzp’er

In de vorige 3 artikelen heb ik het gehad over Leiderschap, Inspiratie en Focus. Dit zijn de eerste 3 onderdelen van de LIFE-formule. Dit artikel gaat over het laatste onderdeel namelijk Energie. Dat wil zeker niet zeggen dat het de minst belangrijke is. Energie is voor velen echter een ongrijpbaar iets. In dit artikel geef ik je twee keer een uitleg over energie zoals ik ernaar kijk.

Energie krijgen

Allereerst heb je als ondernemer genoeg fysieke energie nodig om je doelen te halen. Over het algemeen krijg je dat uit het werk dat je doet. Jij doet immers iets wat je leuk vindt. En dat kunnen niet heel veel mensen zeggen over hun werk. Toch zakt de energie zo nu en dan weg. Je moet hard werken als zzp’er en dat kóst soms juist energie. Als je merkt dat er minder energie is en het lukt je niet om weer op te laden, kijk dan waar jij je focus vooral op hebt. Is dat nog op de dingen die jouw doelen ondersteunen, of is dat veel meer op alle randverschijnselen? Lees hier meer over in het artikel Focus: De weg naar jouw zzp-doel.

Hulpbronnen
Als dat niet helpt, geef jezelf dan inspiratie door dit artikel te lezen. Lukt het dan nog niet, dan hebben we altijd nog ons grootste vangnet en dat is Leiderschap.

Drie artikelen samengevat

Kortweg komen de 3 artikelen hierop neer: als jij geen energie meer hebt, is zeer waarschijnlijk je focus verlegt naar zaken die energie kosten. Als dat zo is, ben je een deel van je inspiratie kwijt. Je drijfveer wordt niet meer gevoed. En dat heeft nagenoeg altijd te maken met je gedachten en overtuigingen die meer gericht zijn op wat niet werkt en kan, dan op wat jij wel wilt. Je aandacht is veranderd. Lees de bovengenoemde artikelen voor diverse oplossingen.

Alles is energie

Daarnaast is energie iets wat in letterlijk alles zit. Het zit in alle vaste stoffen, in alle vloeibare en in alle gasvormen. Einstein zei al:

“Everything is energy and that is all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy, this is physics!”

Letterlijk alles is energie. Dus ook je eigen gedachten, overtuigingen en gevoelens. Dat betekent dat als jij je eigen gedachten, overtuigingen en gevoelens kan omzetten naar datgene wat jij wilt en je kan het ook nog voor je zien (visualiseren), dan reageert het universum daar heel sterk op. Men noemt dit ook wel de Wet van Aantrekking. Gelijken trekken elkaar aan en dat betekent dat het leven reageert op datgene wat jij aan energie uitzendt.

“Life is not happening to you. Life is responding to you.”

Resultaten veranderen

Is het resultaat wat jij nu in je leven ervaart niet wat jij wilt? Durf dan naar jezelf te kijken en word bewust van je eigen gedachten, overtuigingen en gevoelens die jij constant hebt en uitzendt. Verander deze daar waar het jou niets oplevert en buig ze om naar wat jij wel wilt in het leven. Je eigen energie niveau stijgt direct! En zo wordt energie weer een tastbaar iets voor je.

 

Avatar foto
Arturo Massaro

Arturo Massaro is internationaal trainer, coach en spreker, oprichter van de Dreamschool en auteur van het boek ‘Het realiseren van je ondernemersdoelen.’. In 2001 kreeg hij letterlijk een droom om trainer te worden en zegde hij zijn baan als manager bij een groot energiebedrijf op. Sinds 2002 geeft hij wereldwijd trainingen in Leiderschap, Teambuilding en Communicatie. Vanaf 2015 helpt hij met zijn Dreamschool ondernemers om hun visie, droom en doel te realiseren. In 2017 is hij de winnaar van de publieksprijs bij de Freelancer of the Year Awards. Daarnaast is Arturo schrijver van het boek Experttips voor het realiseren van je ondernemersdoelen.

 

Bekijk alle artikelen van Arturo Massaro →

Aanbevolen

Focus: de weg naar jouw zzp-doel | ZZP Barometer
Focus: de weg naar jouw zzp-doel
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →