Ikea duikt in wereld van zzp’ers door overname Taskrabbit

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
16 Shares
Ikea duikt in wereld van zzp’ers door overname Taskrabbit | ZZP Barometer

Ikea ziet kansen in gig economy

Ikea gaat samenwerken met zzp’ers. Het Zweedse woonwarenhuis heeft namelijk het Amerikaanse Taskrabbit overgenomen. Taskrabbit brengt klusjesmannen en verhuizers in contact met opdrachtgevers. Door deze overname duikt Ikea in de wereld van de zzp’ers.

De gig economy maakt een nieuwe stijl binnen de arbeidsmarkt mogelijk. De gig economy is een systeem waarbij zelfstandige werkenden losse klussen en opdrachten aannemen in plaats van werken met traditionele vaste banen. Taskrabbit is hierbij koploper in deze nieuwe vorm van economie. 60.000 zelfstandige klussers en verhuizers hebben zich al ingeschreven bij Taskrabbit. Vorig jaar schreef adviesbureau McKinsey al dat in West-Europa en de Verenigde Staten maar liefst een kwart deel uit maakt van deze economie. In Nederland zou een op de zeven werkenden deel uit maken van de gig economy.

Voordelen werken zzp’ers

Al eerder konden klusjesmannen en verhuizers aan de slag bij Ikea via Taskrabbit. Door het succes bij de online webwinkel Amazon, waar al langer gebruik wordt gemaakt van dit zzp-systeem, zag het Zweedse woonwarenhuis de voordelen van werken met zelfstandigen in. De keuze om Taskrabbit compleet over te nemen, geeft aan hoe serieus zij zijn. Ook geeft de complete overname aan dat Ikea kansen ziet in deze gig economy van zzp’ers.

Positief toekomstperspectief

De toekomst voor beide partijen ziet er goed uit. Taskrabbit blijft voor andere bedrijven werken en Ikea behoudt haar huidige personeelsleden en CEO. Over de overnamesom is niets bekend.

 

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →