De 8 beste flexwerkplekken in Maastricht voor jou als zzp’er

De 8 beste flexwerkplekken in Maastricht voor jou als zzp'er - ZZP Barometer

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

ZZP Barometer neemt voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkplek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Maastricht onderzocht.

Maastricht kent een mooie geschiedenis en behoort tot één van oudere steden van Nederland. Wanneer je door het historische Maastricht loopt, herken je het karakter van de Middeleeuwen. De typerende geveltjes op panden, de knusse steegjes, de gezellige marktjes en het grote plein Vrijthof. Naast de gezelligheid die de stad kent, is Maastricht ook interessant voor zakelijke doeleinden. Maastricht heeft namelijk zo’n 5.900 zzp’ers in de stad wonen die samen maar liefst 4,8% van alle Nederlandse zzp’ers uitmaken. Zo kun je met al die 5.900 Maastrichtse zzp’ers terecht voor een zakelijke lunch of diner in de stad. En wist je ook dat het bedrijf Hilton Engineering, marktleider op het gebied van brandweerauto’s, hoogwerker en brandbestrijding, oorspronkelijk uit Maastricht komt en nog steeds gevestigd zit?

In deze historische en charmante stad kun je als zzp’er of freelancer natuurlijk altijd terecht. Hieronder een aantal plekken voor jou op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verrassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. The Office Maastricht

Houd jij van werken met uitzicht en ben je niet vies van een beetje allure? Flexwerk dan bij The Office Maastricht gevestigd aan de prachtige Markt. The Office biedt flexibele turn-key kantoorsuites voor een luxueus werkgevoel. Je bent bovendien snel en gemakkelijk weer op de weg. Het stadspand zit namelijk vlakbij de A2. Maar hier wil je niet snel weg. Geloof mij. Het monumentale pand is modern ingericht en zorgt voor de nodige inspiratie zodat jij al die deadlines op tijd afkrijgt.

2. Regus Maastricht City Centre

Houd je van handig, snel en moeten flexwerkplekken ook een tikkeltje inspirerend zijn? Dan is Regus Maastricht City Centre een aanrader. Het kantorenpand is dichtbij het Centraal Station. Prima met het openbaar vervoer te bereiken dus! In het gebouw zitten ook andere (internationale) bedrijven en freelancers. Ideeën uitwisselen met collega-ondernemers is dus mogelijk. Je komt elkaar tegen op de gang op weg naar goede koffie.

3. De WERKplaats

Werken met andere collega-ondernemers? De WERKplaats is de plek waar dit kan. Deze flexwerkplekken beloven namelijk dat je kunt werken, relaxen en geïnspireerd kunt raken tegelijkertijd. Er zijn speciale netwerkkamers waar jij samen met je collega-ondernemers kunt brainstormen, ideeën kunt uitwisselen of gewoon simpelweg met elkaar een praatje maakt. De WERKplaats past zich aan aan jouw behoeften. Voor iedere zzp’er is er dus een pakket die aansluit bij de wensen. Bevalt de werkplek en inspireert het je zo enorm? Daar is over nagedacht! Je kunt je flexwerkplek bij de WERKplaats kopen om er gegarandeerd van te zijn dat je een eigen ruimte hebt. En als je honger hebt, is er ook nog een speciale catering aanwezig. Dat is lekker, maar ook erg handig! Dat scheelt een ritje met de auto naar de supermarkt.

4. ZZP Fabriek Maastricht

Ben je starter? Of wil je gewoon meer met andere collega-ondernemers in contact komen? De ZZP Fabriek is een plek waar je samen kunt werken, kennis kunt uitwisselen of elkaars krachten kunt bundelen voor een vruchtbare samenwerking. In hartje Maastricht aan de Boschstraat zit het kantoorpand. Vanuit de ZZP Fabriek worden projecten geïnitieerd, vinden (nieuwe) ontmoetingen plaats en worden samenwerkingen gefaciliteerd. Een grote kennis fabriek dus met enthousiaste, inspirerende en bovenal motiverende zzp’ers, ondernemers en freelancers.

5. De Brandweerkantine

Maastricht staat natuurlijk bekend om het uiteenlopende horeca aanbod. Het is daarom een tip om lekker met je laptop binnen te lopen bij het café op de hoek of ga naar dat ene koffietentje. Veel horecatentjes hebben tegenwoordig Wifi en werkplekken waardoor flexwerken onder het genot van een lunch heel toegankelijk is geworden. Zo ook bij de Brandweerkantine met hun FlexB werkplekken. Loop binnen, open je laptop, verbind met het Wifi-netwerk, bestel je favoriete drankje en ga lekker aan de slag. Je kunt er meteen weer tegenaan! Heb je zakelijke afspraken? Geen probleem. De Brandweerkantine is de plek waar jij al jouw gasten kunt verwelkomen.

6. Offices For You Maastricht

Bij Offices For You kun je als zzp’er terecht voor kantoor- en vergaderruimtes. Alle ruimtes zijn strak en zakelijk ingericht zodat jij je zakelijke contacten met een gerust hart kunt ontvangen. Ook bevindt zich op de begane grond een receptie die jouw gasten op representatieve wijze ontvangt. Offices For You doet graag een stapje meer voor jou. Ben je coach of trainer? Ook hier kun je uiteenlopend veel ruimtes boeken voor de trainingen of coachgesprekken die jij als zzp’er houdt met jouw klanten. Mocht je even een frisse neus willen halen dan is Maastricht in ieder geval op loopafstand.

7. Kaldi Maastricht

Kaldi Maastricht is ideaal voor zzp’ers die willen werken in het bruisende Maastricht. Middenin het centrum kun jij met gratis wifitoegang, thee, koffie en de service die de receptie biedt, onbezorgd en ongestoord je werk doen. Ook is Kaldi Maastricht ideaal om trainingen, meetings en vergaderingen te houden. Heb je even geen inspiratie? Bij Kaldi kun je terecht voor de allerlekkerste koffie. Door de warm-industriële look waan je je bij Kaldi is een heus koffie magazijn en doe je dus genoeg inspiratie op. Wedden dat jij er weer tegen aan kunt!

8. Stayokay Maastricht

Zoek je een vergader- of presentatieruimte in hartje Maastricht? Stayokay biedt professionele vergaderlocaties aan in een ongedwongen sfeer. Heb je audiovisueel apparatuur nodig? Geen probleem, maar laat het wel even weten. Stayokay beschikt over drie multifunctionele zalen die los van elkaar of samen gehuurd kunnen worden. Ideaal voor workshops bijvoorbeeld. En als je toe bent aan een middagwandeling, kun je terecht bij het naastgelegen Stadspark.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →