Ondernemerstip: “Concurreer niet op prijs, maar op kwaliteit”

Een ondernemerstip van Bakschik Matirosian

Als zelfstandig ondernemer heb je geen collega’s met wie je kunt overleggen. Verhalen en tips van andere ondernemers zijn dan ook erg waardevol. In de serie ‘Ondernemers onder elkaar’ wordt ondernemers gevraagd hun beste ondernemerstip te delen. Zo leren we van elkaar. In deze video is Bakschik Matirosian aan het woord: “Vaste contracten met klanten geven financiële zekerheid. Zo weten we wat er maandelijks binnen komt, en dus ook wat er uit kan.”


Bakschik Matirosian produceert en levert met zijn firma kunststof onderdelen en halffabricaten voor de maakindustrie. Op basis van zijn eigen ervaringen als ondernemer geeft Bakschik tips. Over innoveren, het afsluiten van vaste contracten en het bepalen van je tarief. “Wij concurreren bewust niet op prijs. Er komt altijd wel iemand die goedkoper kan leveren. Kwaliteit is veel belangrijker.”

De serie ‘Ondernemers onder elkaar’ is een initiatief van Centraal Beheer.

Centraal Beheer
Partner van ZZP Barometer

Speciaal voor (zelfstandig) ondernemers hebben we het Bedrijfsverzekeringen Pakket. Schadeverzekeringen waarmee je de belangrijkste risico’s van jou en jouw bedrijf in één keer online goed regelt. Natuurlijk bepaal je zelf welke risico’s je af wilt dekken. Bekijk de meest gekozen schadeverzekeringen voor zzp’ers

Bekijk alle artikelen van Centraal Beheer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.