De 6 beste flexwerkplekken in Almere voor jou als zzp’er

De 6 beste flexwerkplekken in Almere voor jou als zzp’er - ZZP Barometer

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

ZZP Barometer neemt voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkplek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Almere onderzocht.

Na de Tweede Wereldoorlog kwam men tot het inzicht dat de snelgroeiende bevolking, met name in Amsterdam, elders gehuisvest moest worden. De IJsselmeerpolders, die van oorsprong bedoeld waren voor land- en tuinbouw, kregen een iets andere bestemming. Er moesten namelijk huizen opgebouwd worden. In 1975 begon de start hiervan. En sinds 1976 staan er huizen op dit stuk grond dat wij nu onder andere als Almere kennen. Almere is dus een relatief jonge stad. Dit imago willen zij graag behouden door jonge ondernemers naar Almere te trekken. Met hun campagne ‘Ik onderneem in Almere’ hoopt de gemeente meer enthousiaste ondernemers naar Almere te lokken. De gemeente kent nu 10.700 zzp’ers die samen 5,45 procent van het totaal aantal inwoners in Almere uitmaken.

In deze jonge en ondernemende stad kun je als zzp’er of freelancer natuurlijk altijd terecht. Hieronder een aantal plekken voor jou op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verrassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. ADD Business Point: Flex4you Almere

Ben je een allesdoener? Haal je het liefste het maximale uit je dag? En wil je alle voorzieningen onder één dak? ADD Business Point is de thuisbasis voor alle flexwerkers in Almere. Het pand beschikt over spreekruimtes, flexwerkplekken, vergaderruimtes en over een bedrijfsrestaurant. ADD Business Point ligt ten noorden van Almere en is dan ook goed te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook is de ligging van Almere is ideaal: je bent dichtbij de Randstad, en het noorden van Nederland ligt ook binnen handbereik. Erg handig wanneer je gasten vanuit het hele land moet ontvangen.

2. WTC Almere

World Trade Centre (WTC) Almere is de plek waar alle ondernemers, zzp’ers en freelancers bij elkaar komen. Iedereen kan namelijk een WTC-kantoorruimte huren: van zzp’ers tot starters en van groeiende bedrijven tot gevestigde organisaties. Er is een diversiteit aan bedrijvigheid en dat maakt deze flexwerplek voor ondernemers interessant. Kom gemakkelijk met experts en professionals in contact en maak samenwerken mogelijk. WTC Almere biedt bovendien twaalf verschillende zalen aan, zo is er voor iedere gelegenheid een passende ruimte.

3. Places to work

Places to work is ideaal voor als jou als startende ondernemer. Zo kun je flexwerkplekken op flexibele wijze huren en hangt er een informele maar professionele sfeer die jou als zzp’er de nodige inspiratie en motivatie geeft. Ook doet Places to work net even een stapje extra. Elke week kun je vrijblijvend tijdens spreekuren met experts in contact komen. Zo is er een financieel expert van een bank aanwezig, maar ook een fiscaal- en bedrijfseconoom. En elke vrijdag organiseert Places to work de training Places to Learn: een school voor Ondernemerschap. Bij Places to work combineer je werken en leren.

4. MAC3PARK Creative Campus Almere

Creative Campus Almere is een echt businesscentre. Een plek waar creatieve en innovatieve ondernemers samenkomen. Je kunt er diverse bedrijfszalen huren die geschikt zijn voor vergaderingen, trainingen, meetings of workshops. Natuurlijk kun je als zzp’er ook terecht voor praktische kantoorruimtes. MAC3PARK Creative Campus Almere ligt direct gelegen nabij de rijksweg A6. Ook is er in de directe omgeving een bushalte en op slechts enkele kilometers ligt het Centraal Station van Almere. Besluit je een training te geven? Via een cateraar kun je koffie, thee en/of lunch laten bezorgen. Dat scheelt weer een regelmomentje.

5. Regus Almere

Altijd al willen werken in het bekroonde Top Tower-gebouw? Dat kan! Regus biedt jou de mogelijkheid om gemeubileerde kantoorruimtes te huren in hartje Almere. Het gemak van Regus is dat alle prijzen inclusief zijn. Daardoor kun je altijd met een gerust hart te werk gaan in het kantoorgebouw van Regus Almere. Er zijn niet alleen kantoorruimtes tot jouw beschikking, ook kun je co-worken met andere collega-ondernemers. De speciaal ingerichte co-workingplaces zorgen ervoor dat jij in gemeenschap van andere zzp’ers, ondernemers en freelancers kunt werken. Ideeën uitwisselen, brainstormen en samenwerken is op die manier binnen handbereik. Ook kun je voor luxe kiezen. De kantoorsuites van Regus zijn modern ingericht en hebben veelal een prachtig uitzicht over de stad. Laat die zakelijke contacten maar komen.

6. Extra Trainers

Geef jij als zzp’er trainingen? Of coach je mensen? Wellicht is deze locatie dan interessant voor jou. De ruimtes van Extra Trainers zijn speciaal voor dit soort gelegenheden ingericht. Op aanvraag regelen zij de lunch. Dat scheelt weer een stress-moment. Koffie, thee en kannen met water staan sowieso voor je klaar. Handig! Het enige wat jou nu nog te wachten staat is: boeken. En oja! De locatie is bovendien handig te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren is gratis!

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →