Onderzoek: Zzp’er overweegt payrolling vanwege sociale zekerheid

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
5 Shares

64 procent zzp’ers wil pensioen opbouwen  

AMSTERDAM – Sociale zekerheid, zoals het opbouwen van pensioen en het verzekerd zijn tegen langdurige ziekte, is de voornaamste reden voor de zzp’er om gebruik te maken van payrolling. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 483 zzp’ers in samenwerking met EasyStaff.

Uit onderzoek blijkt ook dat 64 procent van de zzp’ers pensioen wil opbouwen en geeft 58 procent van de zzp’ers aan niet verzekerd te zijn tegen langdurige ziekte. Desondanks blijkt dat slechts 13,9 procent, vastgesteld uit recent onderzoek, van de zzp’ers gebruik maakt van een payrollconstructie.

Motivaties zzp’er om voor payroll te kiezen

Het kunnen uitbesteden van de administratie vormt ook een belangrijke reden voor de zzp’er om gebruik te maken van payroll. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat zzp’ers gebruik maken van payroll om financiële redenen, zoals bijvoorbeeld liquiditeit en debiteurenbeheer. Bovendien maken zzp’ers gebruik van payroll omdat de opdrachtgevers dit graag willen.

Zzp’er tevreden over payroll

Verder blijkt uit onderzoek dat 55 procent van de zzp’ers die gebruik maken van payroll al drie jaar of meer met een payrollbedrijf werkt. Zij geven aan tevreden te zijn met het bedrijf dat voor hen de payrolling verzorgt, namelijk gemiddeld een 3,7 uit 5.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 483 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1,1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KvK, oktober 2017). De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (download PNG-versie).

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Payrolling | ZZP Barometer
Payrolling voor kennismigranten en de 30% regeling
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →