7 redenen waarom jij als zzp’er een flexwerkplek moet proberen

Avatar foto Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
HNK - tips flexwerkplekken

Ontmoet collega-ondernemers tijdens flexwerken

Als zzp’er heb je de vrijheid te kiezen waar jij wilt werken. Zo kun je ervoor kiezen om thuis te werken, maar wist je dat 90 procent van de zzp’ers buitenshuis werkt? En dat bijna 1 op de 4 zzp’ers kiest voor een flexwerkplek? Overweeg jij ook een flexwerk? Wij zetten 7 redenen op een rij waarom jij als zzp’er een flexwerkplek moet proberen.

Contact met andere collega-ondernemers

Als zzp’er ben je op jezelf aangewezen en run je in je eentje jouw bedrijf. Contact met soortgenoten, collega-ondernemers is dus fijn, maar hoe zorg je voor dat contact? Een belangrijke reden waarom zzp’ers voor een flexwerkplek kiezen, heeft te maken met het contact leggen met collega-ondernemers. Op flexwerkplekken zijn vaak meerdere zzp’ers, ondernemers en freelancers aan het werk. Zo’n flexwerkplek is dus een netwerkplaats waar jij als zzp’er in contact komt met andere zzp’ers. Op die manier kun je sneller ideeën uitwisselen, brainstormen over nieuwe onderwerpen of problemen bespreken met anderen.

Flexen kun je overal!

Flexen kun je overal en wanneer je maar wilt. Er is namelijk sprake van een landelijke dekking. Ben je bijvoorbeeld voor een meeting in Den Haag, maar is de afspraak verzet naar een paar uur later? Flexen is de oplossing. Je huurt eenvoudig een werkplek, opent je laptop en gaat werken. Ben je de volgende dag in Amsterdam? Je bekijkt het aanbod, huurt een werkplek, opent je laptop en gaat direct aan de slag. Bovendien zijn veel flexwerkaanbieders tot laat open waardoor jij tot in de late uurtjes kan doorwerken. Sommige aanbieders zijn zelfs 24/7 open.

Locatie

Over de locatie van de flexwerkplek is altijd nagedacht. Flexwerkplekken zijn vaak goed te bereiken met het openbaar vervoer of liggen naast een snelweg. Dat is niet alleen handig voor jezelf, maar ook handig voor eventuele zakelijke afspraken die langskomen. Bovendien zorgen de verschillende werkplekken voor inspiratie en motivatie. Geen dag hoeft hetzelfde te zijn, omdat je iedere keer voor een andere werkplek kunt kiezen. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige inspiratie! Inspiratie die jou als zzp’er helpt om nieuwe campagnes te ontwikkelen voor je opdrachtgever.

Andere faciliteiten

Flexwerkplekken zijn veelal voorzien van de allerlei faciliteiten, waar je desgewenst gebruik van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld de allersnelste internetverbindingen. Veel zzp’ers vinden dit belangrijk bij de keuze van een flexwerkplek. Logisch, want grote bestanden versturen per mail moet niet ten koste gaan van de internetverbinding. Ook bieden flexwerkplekken catering aan. Zo kun je tijdens de lunch terecht voor een belegd broodje of tussendoor voor koffie en thee. Een andere handige faciliteit is bijvoorbeeld de vergaderruimte. Heb je contact gelegd met andere zzp’ers? En wil je van gedachten wisselen? Een vergaderruimte is daar ideaal voor! Ook beschikken veel flexwerkplekken over printerfaciliteiten en bieden zij secretaresse diensten, workshops en trainingen aan. Kortom: een flexwerkplek biedt meer faciliteiten dan thuis werken.

Flex, abonnement en strippenkaart

Er zijn meestal drie soorten manieren waarop je kunt flexwerken.

  • Flex: flexwerken houdt in dat je voor een paar uur per dag op verschillende flexwerkplekken werkt. Je werkt dus per dag en per week op verschillende locaties (in Nederland). Dit maakt werken interessant, omdat je elke dag nieuwe indrukken krijgt. Veel zzp’ers geven aan dat zij inspiratie en motivatie halen uit de verschillende flexwerkplekken.
  • Abonnement: je kunt ook een abonnement nemen. Je huurt dan per maand een flexwerkplek of flexkantoor en betaalt per maand een vast bedrag. Zo heb je een eigen plek of kantoor waar jij jouw werkspullen kunt bewaren of laten liggen zodat je de volgende dag direct aan de slag kunt. Je kunt zelf bepalen hoe lang jij per dag op die plek werkt. Ook kun je zakelijke contacten op een nette manier verwelkomen. Je hebt immers een eigen kantoor.
  • Strippenkaart: een strippenkaart is een kaart die je bij een flexaanbieder voor een vast bedrag koopt. Elke keer wanneer jij gebruik maakt van een werkplek gaat dit van je strippenkaart-tegoed af. De strippenkaart zorgt ervoor dat jij overal en altijd kunt werken zonder aan contractuele verplichtingen te zitten.

Zakelijke contacten verwelkomen

Flexwerkplekken beschikken naast flexplekken ook over vergader- of ontmoetingsruimtes. Deze ruimtes kun je huren en zijn aan te raden wanneer je zakelijke afspraken wil verwelkomen op jouw werkplek. De flexwerkaanbieder heeft hier rekening mee gehouden. Zo is er een receptie die jouw afspraken op een representatieve manier ontvangt. Dit komt professioneel over en biedt jou als zzp’er ook even de ruimte om alle papieren en documenten erbij te pakken, voordat jouw afspraak binnenkomt.

Flexwerk Club

Een Flexwerk club is een communitie die bestaat uit zzp’ers, freelancers en andere mensen die flexwerken. Deze clubs organiseren regelmatig zakelijke borrels, netwerkbijeenkomsten en andere evenementen. Door deze clubs kom jij nóg gemakkelijker in contact met collega-ondernemers. Wanneer je je aansluit bij zo’n club, zitten er ook nog andere voordelen aan vast. Je ontvangt speciale acties die voor jou als zzp’er interessant zijn, bijvoorbeeld seminars die gehouden worden.

Heb je interesse gekregen? HNK biedt flexwerkplekken, flexkantoren en vergaderruimtes aan.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →