ZZP Agenda (week 48): Ondernemers durf te vragen

ZZP Agenda (week 39)| ZZP Barometer

Veel ondernemers hebben dezelfde vragen en dilemma’s

Elke week zet ZZP Barometer de evenementen, borrels, online webinars en workshops die onmisbaar zijn voor jou als freelancer en zzp’er op een rij, in ZZP Agenda. Wil je nooit meer een evenement, borrel of (online) workshop missen? Bekijk dan de volledige ZZP Agenda en voeg deze toe aan jouw Google Calendar.

ZZP Agenda 29 november: Durf te vragen

Ondernemen kan soms lastig zijn. Maar daarin sta je niet alleen. Veel ondernemers hebben dezelfde vragen en staan dus voor dezelfde dilemma’s. Doe mee aan ‘Durf te vragen’, de bijeenkomst van de Kamer van Koophandel en gebruik de kennis van andere ondernemers voor jouw vraagstukken. Of help daarmee jouw collega ondernemers, met het bedenken van oplossingen. Je leert niet alleen van het antwoord, maar ook van de manier waarop vraagstukken aangepakt worden. Deze bijeenkomst richt zich op algemene ondernemersvragen.

Waarom je ‘Durf te vragen’ niet mag missen:
•Je kunt de kennis en ervaring van andere ondernemers gebruiken voor jouw eigen vraagstuk
•Tips en tricks krijgen van andere ondernemers om kansen te benutten
•Je krijgt antwoord en oplossingen op uw ondernemersvraagstuk

ZZP Agenda 29 november: Slim aan de slag met internationaal ondernemen

WaarKamer van Koophandel, Blaak 40, 3011 TA Rotterdam, Nederland (kaart)
Ben je op zoek naar financiering voor jouw plannen? Zorg dan dat je Slim aan de slag met geld vinden voor jouw bedrijf niet mist. Ontdek op deze middag van de Kamer van Koophandel hoe je aan geld komt en ga dus direct aan de slag. Stel jouw eigen programma samen en volg kennissessies om je meer te verdiepen. Ontdek mogelijkheden om zelf middelen vrij te maken in jouw bedrijf, bekijk wat de overheid voor jou kan betekenen en hoe en waar je externe financiering aan kunt trekken. Aan het eind van de bijeenkomst kun je slim aan de slag met het vinden van geld voor jouw bedrijf, nu en in de toekomst.

ZZP Agenda 30 november: Hoe bescherm ik mijn concept, design of naam

Hoe kan je voorkomen dat een potentiële klant er na een pitch er met jouw idee van doorgaat? En hoe kan je ervoor zorgen dat jouw design niet wordt gekopieerd? Hoe ga je om met foto’s op jouw website en social media? Is jouw naam voldoende beschermd met een handelsnaamregistratie? Op deze en andere vragen krijgt je in deze workshop een antwoord. Deze workshop van de Kamer van Koophandel is bedoeld voor (startende) ondernemers die willen weten hoe ze intellectueel eigendom in hun voordeel kunnen gebruiken. De workshop wordt gegeven door Marleen Kuiper, senior-voorlichter bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.

Wat kunt je verder verwachten:
• Inzicht in de verschilllende Intellectueel Eigendomsrechten
• Informatie over kosten
• Inzicht in de relatie tussen intellectueel eigendom en social media
• De do’s en don’ts van het gebruik van foto’s
• Veel praktijkvoorbeelden
• Een overzicht van de verschillende databases met IE informatie
• Tips

ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aankomende events

  • Sales by Jochum Jarigsma
    17 november 2018  Van der Valk Hotel Oostzaan - Amsterdam, Westeinde, Verlengde Stellingweg 1, 1511 MA Oostzaan, Nederland

Bekijk de volledige agenda →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.