10 redenen om als zzp’er te beginnen met payroll

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Payroll - EasyStaff - ZZP Barometer

Combineer vrijheid met zekerheid met payroll

Werken als zzp’er  is een keuze voor vrijheid, flexibiliteit, het volgen van je passie en werken aan een mooie toekomst voor jouw bedrijf. Het zelfstandig ondernemerschap is spannend en geeft veel positieve inbreng aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Maar, als zzp’er moet je ook het hoofd bieden aan een aantal onzekere factoren, ondernemersrisico’s en administratieve rompslomp. Niet altijd de leuke kanten van het zelfstandig ondernemen. Beginnen met payroll kan dan de juiste oplossing zijn. Zodat jouw focus meer op de opdracht van de opdrachtgever ligt en je onbezorgd al jouw tijd hierin kunt steken. Hierbij 10 redenen om te beginnen met payroll.

Met payroll verandert er als zzp’er eigenlijk niet zo veel in de praktijk. De keuze voor opdrachtgevers en het uurtarief blijven door jou als zelfstandig ondernemer vrij onderhandelbaar. Met de keuze voor payroll kun je het zelfstandig ondernemen combineren met de zekerheden van een dienstverband zonder alle administratieve en financiële verplichtingen. Zo blijft er meer tijd over om de focus te leggen op nieuwe opdrachten.

Wat Payroll is

Als je als zzp’er wilt gaan werken via een payroll bedrijf, betekent het dat dit bedrijf jou in dienst neemt. De administratieve en financiële zaken worden dan voor je verzorgd. De uitbetaling van geld wordt geregeld en er wordt belasting afgedragen aan de Belastingdienst. Ook ben je verzekerd tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Je kunt het payroll bedrijf eigenlijk zien als een intermediair, een tussenpersoon. Als je als zzp’er hebt gekozen voor een opdrachtgever, geef je de afgesproken prijs door aan het payroll bedrijf en deze betaalt jou de vergoeding uit, na akkoord van de opdrachtgever.

10 redenen om als zzp’er te beginnen met payroll

1.  Je loopt minder ondernemersrisico’s
2.  Keuzevrijheid: je werft je eigen opdrachten
3.  Jouw uurtarief is vrij onderhandelbaar
4.  Debiteuren beheer is niet langer een kopzorg
5.  Geen gedoe met facturen; de administratie wordt uit handen genomen
6.  Geen omkijken naar de boekhouding
7.  Snelle uitbetaling van je gewerkte uren, soms al binnen enkele dagen
8.  Voordelen van sociale verzekeringen: de uren die je bent overeengekomen met jouw opdrachtgever ben je verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte
9.  Geen zorgen om sociale premies en loonbelasting
10. Je bouwt automatisch pensioen op

Met payroll houd je dus meer tijd over voor acquisitie en ligt jouw focus als zzp’er geheel op het binnenhalen van mooie, interessante opdrachten. De vrijheid van zelfstandig ondernemen gecombineerd met de zekerheid van het werken in loondienst.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →