Samen ‘Bedenken’, samen ‘Ondernemen’ is samen ‘Inkomen’ 

zzp - platform | ZZP Barometer

Kom als zzp’er in aanmerking voor grotere projecten

Samenwerking zoeken met andere starters of zzp’ers is een prima manier om je business een boost te geven. Maar hoe doe je dat als je eigen netwerk beperkt is? Maar, wanneer je vakkennis en financiële middelen met anderen bundelt, is het starten van een eigen bedrijf opeens mogelijk of ben je als zzp’er kansrijker om (grotere) opdrachten binnen te halen. Voor starters en zzp’ers die samen willen ondernemen of op zoek zijn naar gemeenschappelijke opdrachten is een platform een handige ontmoetingsplaats. Een soort “dating” voor zzp’ers, maar dan anders.

Wat zijn jouw Unique Selling Points (USPs)? Download deze gratis checklist

Jouw eigen propositie is binnen jouw branche erg belangrijk. Je USP helpt daarbij onderscheidend en concurrerend te zijn. Download deze checklist en zorg ervoor dat jij bewust bent van jouw USPs.

Meer info

Het roer om

Michel van den Hove kwam in 2012 bij een reorganisatie van het bedrijf waar hij werkte, op straat te staan. Goede raad was duur. Hij was op een leeftijd aangekomen dat menig werkgever liever kijkt naar jonger en goedkoper personeel dan naar een duurdere oude rot in het vak. Daarmee weliswaar de meerwaarde van zo’n werknemer negerend, maar zo gaat dat vandaag de dag. Michel van den Hove kwam uiteraard ook via de werkloosheidswet in aanraking met het UWV. Moest daar aan de verplichte procedures deelnemen, helaas zonder resultaat. Van den Hove ging anders denken. Besloot op een goede dag het roer helemaal om te gooien, totaal iets anders te doen.

Hij had een idee en besloot een eigen bedrijf te beginnen. Dat was simpeler besloten dan gedaan, want hoe doe je dat als je altijd in loondienst hebt gewerkt? Hoe pak je dat aan? Wat en wie heb je nodig om je idee voor een eigen bedrijf om te zetten in een echt functionerende onderneming? Op internet vind je allerlei mensen die je willen helpen bij het opzetten van je bedrijf. Maar wel tegen “uurtje factuurtje”. En als je daar geen geld voor hebt, daarvoor niet gespaard hebt, kun je nog zo’n goed idee hebben, maar dan komt het niet van de grond.

“Dating” voor zzp’ers

Van den Hove had het geld ook niet om allerlei mensen in te huren toen hij eenmaal besloten had voor zichzelf te beginnen. Hij bedacht een andere manier. Hij zocht mensen met voor hem relevante specifieke vakkennis en vertelde hen zijn bedrijfsidee. Als ze enthousiast reageerden, bood hij ze een klein aandeel in zijn onderneming. In ruil hiervoor verplichtten zij zich twee jaar lang “om niet” een beperkt aantal uren per maand voor hem te werken. Of beschikbaar te zijn voor advies. Zo gezegd zo gedaan. Van den Hove vond vijf mensen die bereid waren om op die manier met hem in zee te gaan, te “daten”. Vanaf dat moment wist hij zeker dat hij zijn goede idee, een platform, ook werkelijk kon omzetten in een echt bedrijf.

Zijn missie: het starten van een eigen bedrijf is voor iedereen mogelijk. Op zijn platform Boiwerkt kun je als zzp’er of startende ondernemer nu samenwerking bedenken, samen ondernemen en samen inkomen genereren als resultaat. Zo kun je zelfs in aanmerking komen voor grotere projecten die je als eenpitter niet gegund zijn.

 

Boiwerkt.nl
Boiwerkt.nl

Je bent een zelfstandig ondernemer en zoekt een samenwerking met één of meerdere andere zzp’ers. Plaats een B.O.I. bij Bolwerkt.nl en vindt de geschikte partner(s) of collega. Samen sta je sterker en heb je meer slagkracht. Door B.O.I. wordt je in een samenwerkingsverband interessanter voor potentiële opdrachtgevers.

Bekijk alle artikelen van Boiwerkt.nl →
Total Card- ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

  • Sales by Jochum Jarigsma
    17 november 2018  Van der Valk Hotel Oostzaan - Amsterdam, Westeinde, Verlengde Stellingweg 1, 1511 MA Oostzaan, Nederland

Bekijk de volledige agenda →