Startende ondernemer van de maand: Jos Reuser

Jos Reuser startkapitaal | Vliegende Startdoos

Interview met winnaar €1000,- startkapitaal bij Vliegende Startdoos

De Vliegende Startdoos helpt startende ondernemers met allerlei zaken die komen kijken bij het opstarten van een eigen bedrijf. Hierbij kun je denken aan het afsluiten van een goede verzekering en het regelen van de financiën. Als ontvanger van de Vliegende Startdoos maak je bovendien kans op €1000,- startkapitaal. De gelukkige winnaar van het startkapitaal deze maand is Jos Reuser. Hij is in september begonnen met zijn onderneming Gridwire, een bedrijf dat gebruikersvriendelijke chatbots ontwikkelt. Wij interviewden hem over de start van zijn onderneming.

Jouw kennis en netwerk uitbreiden op de Dag van de ZZP'er? Download jouw toegangsbewijs

De Dag van de ZZP’er is hét zzp-event van het jaar waar je als (z)zp’er, freelancer of interim professional écht bij moet zijn. Download jouw korting voor een toegangsbewijs t.w.v. €19,95 hier.

Meer info

Je bent net begonnen met een eigen onderneming! Kun je iets over je bedrijf vertellen?

Mijn bedrijf heet Gridwire en specialiseert zich in het maken van chatbots, of virtuele assistenten. Gebruikersvriendelijke chatbots kunnen van een suffe webpagina een interactieve, plezierige én informatieve beleving maken. Daarnaast geven ze veel inzicht in de behoeften van gebruikers. Het is meer dan eenzijdige output van je webapplicatie ― het is ook directe input van je gebruikers. Per 1 september sta ik ingeschreven in de Kamer van Koophandel en ben ik druk bezig met het opzetten van Gridwire.

Wat is de reden dat je de stap hebt gezet om voor jezelf te beginnen?

Al een aantal jaar zat het in mijn achterhoofd om een eigen onderneming te starten. Onlangs deed de mogelijkheid zich voor en ben ik ervoor gegaan. Los van het feit dat het een uitdaging is die ik graag aanga, wilde ik iets opbouwen waar ik zelf richting aan kan geven. Ik heb gewerkt bij en voor start-ups, mkb’s en enterprises. Al deze ervaring neem ik mee in dit avontuur en kijk uit naar alle nieuwe avonturen die hierdoor op mijn pad komen.

Waar wil je naartoe met jouw onderneming? Heb je een doel of grote droom?

Al sinds ik heb besloten Gridwire op te zetten razen de ideeën door mijn hoofd. De afgelopen twee jaar merkte ik dat er óók binnen de ICT ruimte is voor mijn ambitie — om mensen te helpen, en op mijn manier de wereld een klein stukje beter maken. Dit motiveerde mij tot het uitwerken van mijn idee, en is uitgegroeid tot mijn missie. Ik ben erop gebrand om chatbots een menselijke kant te geven. Niet alleen inzetbaar als een support medewerker, maar uiteindelijk ook als zorgmedewerker of docent. Mijn doel is om de wereld een klein stukje beter te maken met behulp van technologie.

Waar ben je tot nu toe tegenaan gelopen bij het starten van je onderneming?

Tijdens het opstellen van mijn ondernemingsplan komen je sterke en zwakke punten naar boven. Voor mij is het voeren van een administratie mijn grootste zwakte, maar voor alles is een oplossing. Zo kun je het uitbesteden of een cursus volgen. Het is de kunst om een oplossing te zien als je denkt dat die er niet is. Het heeft geen zin om je tegen te laten houden door dit soort obstakels.

Heeft de Vliegende Startdoos je geholpen bij de start van jouw bedrijf? Op welke manier?

Ja, de Vliegende Startdoos heeft mij inderdaad geholpen, en niet alleen omdat ik één van de winnaars ben. Zodra je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel begint het avontuur. Even later kreeg ik de Vliegende Startdoos thuis op de mat. Dit geeft je het gevoel dat je in een warm bad terecht komt, dat je er niet alleen voor staat. Eigenlijk zorgt dit initiatief ervoor dat je netwerk direct groeit en bieden ze nuttige informatie en aanknopingspunten om jouw startende onderneming tot een succes te maken.

Hoe ga jij jouw €1000,- startkapitaal besteden?

Allereerst is het fantastisch dat mij dit startkapitaal wordt geboden! Met het geld ga ik er allereerst voor zorgen dat mijn bedrijf zich online gaat onderscheiden en vindbaar wordt. Daarnaast loop ik verder door de hulpkaarten van de Vliegende Startdoos heen om een selectie te maken van diensten of producten die voor mij relevant zijn. Dit zijn onder andere de storytellingexpert, een online boekhoudprogramma en zeker een aantal boeken over marketing.

Wat is volgens jou de grootste misvatting over zelfstandig ondernemers?

Ik zou niet weten wat voor misvattingen er allemaal bestaan over zelfstandig ondernemen. Wellicht zit de misvatting hem al in de naam zelfstandig ondernemen. Uit mijn ervaringen blijkt dat je juist van alle kanten hulp krijgt om je onderneming tot een succes te maken.

Hoe ga jij je opdrachten verzamelen? Wat is jouw Unique Selling Point?

Het fenomeen chatbots spreekt tot de verbeelding, maar het is geen nieuw begrip in de digitale wereld. Met behulp van chatbots kan men een ander niveau van klantinteracties creëren. Of dat nu is om de support-afdeling te ondersteunen, een aankoop te doen, te zoeken naar specifieke onderwerpen of om een onderhoudend gesprek te voeren. En daar zit precies mijn USP: gebruikersvriendelijke chatbots.

Heb je nog een goede tip voor mensen die twijfelen om voor zichzelf te beginnen?

Ja het is spannend. Ja het is onbekend terrein. Denk er goed over na, maar niet té goed. Als dit is wat je wilt, dan kun je het. Mede doordat er in Nederland – en bijvoorbeeld dankzij de Vliegende Startdoos – veel hulp wordt geboden, sta je er niet alleen voor. Ga het avontuur aan!

Ben jij ook net begonnen als ondernemer en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Vraag dan hier de Vliegende Startdoos aan en maak direct kans op €1000,- startkapitaal!

ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →