Zzp-tools: Gemakkelijk video’s maken voor op je website? Probeer Screencast-O-Matic!

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool Screencast-O-Matic?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan de tool Screencast-O-Matic, een tool waarmee je gemakkelijk video’s kan maken.

Video’s zijn populair om in te zetten. Voor sommige video’s is het echter te kostbaar om er een professional voor in te huren. Denk hierbij aan korte instructiefilmpjes, een videoblog, filmpjes op je website ter ondersteuning, promotiefilmpjes of bijvoorbeeld een toelichting voor klanten.

Oplossing

Met Screencast-O-Matic kun je makkelijk filmpjes maken van zowel je beeldscherm als van jezelf via de webcam. Hierdoor kan je vanuit je eigen werkomgeving rustig aan de slag zonder stoorzenders om je heen. Bovendien is de opname makkelijk aan te passen, zowel tijdens het opnemen als achteraf.

Kosten

De tool is gratis te gebruiken, maar heeft dan wel beperkte mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om de betaalde versie te kopen. Dan betaal je 18 dollar per jaar en heb je de beschikking over veel meer functies.

Categorie binnen SOM7®

De SOM7-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen, zodat ze klaar zijn om te groeien. Met deze methode kun je alle terugkerende taken in het bedrijf eenmalig systematiseren, zodat je daar zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Een Virtueel Assistent kan je hierbij helpen. Op deze manier heb jij tijd over om te werken aan een volgende stap voor jouw bedrijf. De SOM7-methode bestaat uit zeven systemen die samen de fundering van het bedrijf vormen.

Voor de volgende van de 7 systemen kan Screencast-O-Matic worden ingezet:

    SOM7-schema

 

Video

Onderstaande video laat een korte toelichting zien over de tool Screencast-O-Matic:

Gegevens Virtueel Professional

Deze gegevens zijn gegenereerd door een Virtueel Assistent

Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →
Appwiki - ZZP Barometer

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →