Ondernemerstip: “Met Payroll zit ik nergens aan vast en is alles goed geregeld”

Een ondernemerstip van Joëlle van der Pol

Als zelfstandig ondernemer heb je geen collega’s met wie je kunt overleggen. Verhalen en tips van andere ondernemers zijn dan ook erg waardevol. In de serie ‘Ondernemers onder elkaar’ wordt ondernemers gevraagd hun beste ondernemerstip te delen. Zo leren we van elkaar. In deze video is Joëlle van der Pol aan het woord: “Ik heb geen mensen in dienst omdat dat toch een bepaalde vaste last met zich meebrengt. Doordat ik flexibel ben naar mijn werknemers toe, willen zij zich ook voor mij inzetten.”


Joëlle van der Pol heeft escaperoom The Loophole in Utrecht. Ze heeft geen enkele medewerker op de loonlijst voor haar bedrijf, en huurt uitsluitend mensen in via Payroll. Op basis van haar eigen ervaringen als ondernemer geeft Joëlle tips. Over risicobeheersing, het kiezen van je werkplek en het uitbreiden van je bedrijf. “Ik geloof heel erg dat investeren in iets wat je op middellange termijn weer terug ziet in je omzet, beter is dan op veilig spelen en uitstellen wat je eigenlijk toch zou moeten gaan doen.”

De serie ‘Ondernemers onder elkaar’ is een initiatief van Centraal Beheer.

Centraal Beheer
Partner van ZZP Barometer

Speciaal voor (zelfstandig) ondernemers hebben we het Bedrijfsverzekeringen Pakket. Schadeverzekeringen waarmee je de belangrijkste risico’s van jou en jouw bedrijf in één keer online goed regelt. Natuurlijk bepaal je zelf welke risico’s je af wilt dekken. Bekijk de meest gekozen schadeverzekeringen voor zzp’ers

Bekijk alle artikelen van Centraal Beheer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.