Bijna vakantie? Doe de 15 minuten-checklist voor je website

ZZP Barometer | Website | Checklist

Binnen een kwartier zijn jij en je website klaar voor een paar dagen vrij

Waarschijnlijk zijn dit de laatste loodjes voor jou en ben je echt aan vakantie toe. Voor je alles afsluit is het verstandig om 15 minuten aan je website te besteden, zodat je deze ook even los kan laten. Dit lijstje staat op volgorde van belangrijkheid, dus start bovenaan. Heb je hierna nog 10 minuten over? Zet dan eventueel de laatste stap voor een extra tevreden gevoel.

3 minuten Maak een back-up of laat deze maken. Dit doe je voordat je je website gaat updaten, zodat je  iets achter de hand hebt mocht het mis gaan. Bekijk praktische uitleg over het maken van een  back-up.
5 minuten Update je website of laat dit doen. Onder ‘Dashboard’ en dan ‘Updates’ vind je de lijst met  benodigde updates. Update 1 voor 1 (ook bij plugins) en geef het de tijd. Check tussendoor of  je website goed draait (open deze bijvoorbeeld in een ander tabblad). Heb je dit nog nooit  gedaan? Vraag dan eerst advies!
2 minuten Controleer je contactgegevens en test je contactformulier. Stuur jezelf even een  contactformulier en kijk of het goed binnenkomt. Problemen? Vraag hulp.
5 minuten Check of er oude gegevens op je website staan en haal deze weg. Denk aan evenementen die  al lang geweest zijn, informatie die echt niet meer klopt, verkeerde tarieven.
Totaal:
15 minuten
De basis is klaar! Doe eventueel nog de laatste stap…
10 minuten Optioneel: plaats het eerst aankomende evenement (indien van toepassing) in januari of  februari zodat je website weer actueel oogt. Of plaats een recent maar kort nieuwsbericht. Na  je vakantie komt de rest wel.
Totaal:
25 minuten
Klaar!

Hoe gebruik je deze checklist?

  • Kom je er niet uit of weet je niet hoe iets moet? Ga niet ploeteren, maar laat je helpen door je webbouwer of iemand anders. Je hebt waarschijnlijk nu niet de tijd of energie om nog even iets nieuws te gaan leren over je website.
  • Kies voor het doornemen van deze checklist een moment kort voor je vakantie, maar niet 10 minuten voordat je uitlogt. Als er iets aan de hand is moet je nog de tijd hebben om het op te kunnen lossen. Twee dagen van te voren is bijvoorbeeld prima.
  • Ben je klaar? Laat het dan los…. Geniet van deze mooie tijd en pak de draad weer op in januari. Zo kan jij lekker ontspannen tijdens de feestdagen.

Ik wens je mooie dagen!

Daphne de Gouw
Daphne de Gouw

Daphne de Gouw maakt WordPress websites voor kleine ondernemers (o.a. zzp’ers, coaches, therapeuten, stichtingen). Zij doet dit onder haar bedrijfsnaam ‘MetDaphne’ sinds 2012. Daphne besloot na bijna 20 jaar werken aan intranet en internet projecten bij diverse organisaties haar eigen onderneming op te richten. Alle kennis en ervaring op het gebied van online communicatie gebruikt zij nu bij het maken en onderhouden van websites voor (startende) ondernemers.

Bekijk alle artikelen van Daphne de Gouw →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →