Welke leasevorm past bij jou als zzp’er?

ZZP Barometer | Fleetwise | Leasen

Kies de leasevorm die het beste bij jou en je onderneming past

Als zzp’er moet je vaak flexibel zijn. Je hebt te maken met verschillende opdrachten door het hele land, dus je bent veel onderweg. Het hebben van een auto is voor een zzp’er vaak noodzakelijk. Je kunt een auto kopen, maar ook leasen, eventueel met financiering, behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk wil je de juiste keuze maken. Fleetwise zet alle details voor je op een rij, zodat jij kunt beslissen welke vorm het beste bij jou en je onderneming past.

Het leasen van een auto heeft als belangrijkste voordeel voor zzp’ers dat het geen grote onverwachte kosten met zich meebrengt. Je weet dus waar je aan toe bent en loopt relatief weinig risico. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer zzp’ers voor een leaseauto kiezen.Of je nu een langdurige overeenkomst aan wil gaan of liever flexibel blijft, Fleetwise kan jou helpen de beste én voordeligste keuze te maken voor een leaseauto. Hieronder vind je de meest geschikte leasevormen voor zzp’ers:

Full operational lease

Bij deze leasevorm word je zelf geen eigenaar van de auto; het heeft dan ook wat weg van huren. Het voordeel hiervan is dat het dus geen invloed heeft op het werkkapitaal en liquiditeit van jouw onderneming. Operational lease gaat uit van de meest complete leasevorm. Dit betekent dat onder andere reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, all risk dekking, afschrijving, rente en houderschapsbelasting inclusief zijn.

Financial lease

Financial Lease draait enkel om de financiering van de auto: je bent dan zelf eigenaar. Met deze leasevorm kun je de auto financieren die het beste bij jou en je onderneming past. Als zzp’er kun je bovendien je de btw terugvragen en de kosten voor de rente en afschrijving zijn fiscaal aftrekbaar.

Short lease

Als je pas net bent gestart met je onderneming, kun je de keuze maken om voor een korte tijd een auto te leasen: de Short Lease-overeenkomst. Het voordeel hiervan is dat je niet lang aan het leasecontract vastzit; het gaat om een periode van 12 tot 24 maanden. Als starter kan het voordelig zijn om niet direct voor een periode van vijf jaar te tekenen. Je kunt onzeker zijn over de ontwikkeling van je onderneming. Bij Short Lease kies je ook voor een compleet full operational leasepakket.

Stock lease

Stock Lease auto’s zijn direct uit voorraad leverbaar, dus direct inzetbaar en voordeliger dan een nieuw te bestellen auto. Een ander groot voordeel is dat de looptijd van deze contracten minder lang is, deze begint al bij 12 maanden. De korte looptijd geeft jou als zzp’er meer flexibiliteit. Stock Lease is bovendien een vorm van Full Operational Lease, waardoor reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (All-Risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn inbegrepen

Flexible lease

Als je een grote behoefte aan flexibiliteit hebt als zzp’er, dan is Flexible Lease een verstandige keuze. Deze overeenkomst kun je na 12 maanden kosteloos opzeggen, mits je aan de voorwaarden voldoet. Ook als het contract waar je voor hebt getekend officieel voor een langere periode gold. Dit kan handig zijn als je bedrijf bijvoorbeeld ineens sterk groeit of als je onderneming juist een mindere periode doormaakt.

Meer weten?

Als je behoefte hebt aan meer informatie voordat je een definitieve keuze maakt voor het leasen van een auto, kun je de Whitepaper lezen met het uitgebreide onderzoek van Fleetwise, waarin 5 manieren om zakelijk te rijden onder de 400 euro per maand worden uitgelegd.

SEAT
Partner van ZZP Barometer

SEAT streeft naar het produceren van auto’s die de spannende combinatie van superieure techniek en puur rijgenot bieden. Zij zijn al 70 jaar een dynamisch, designgericht merk vol energie. Zij zijn constant op zoek naar hogere niveaus van TECHNOLOGY TO ENJOY en combineren het beste van Spaanse en Duitse techniek. Zij zijn gepassioneerde perfectionisten.

Bekijk alle artikelen van SEAT →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →