Wat als het even minder gaat?

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
6 Shares
ZZP Barometer | wijze les

Leer van je de tegenvallers in je leven

Net als in je privéleven, zijn er zakelijk ook dingen die niet goed gaan. Ook ondernemen gaat met vallen en opstaan. Vaak praten we hier liever niet over, want dan voelen we ons een mislukkeling. Terwijl als je in Amerika zou wonen, je dan juist als een ‘echte’ ondernemer wordt gezien. Inmiddels zijn de ‘Fuckup Nights’ ook overgewaaid naar Nederland. Een avond met sprekers die hun tegenvallers aan het publiek willen vertellen.

Dure les

In deze blog deel ik mijn ‘dure les’ van dit jaar. Via iemand uit mijn netwerk kwam ik net voor de zomer, in contact met de eigenaar van een landgoed, vlakbij een stad in het oosten van het land. Ik ging daarheen omdat hij graag iets met zzp’ers wilde in de gebouwen aan de overkant van het kasteel. Omdat ik ambassadeur ben van ZZP Nederland kwam ik in beeld. Ik ben daar gaan kijken en praten en van het één kwam het ander. De korte versie is dat ik binnen anderhalve maand de Sales en Marketing deed van het complete landgoed!

Rollercoaster

Ik was, voordat ik het goed en wel wist, terechtgekomen in een enorme rollercoaster. Zo hectisch… er was geen dag hetzelfde. Elke dag gebeurde er wel iets waardoor zaken weer net anders liepen dan ik dacht. En in mijn enthousiasme en in alle hectiek liep ik mezelf compleet voorbij. Ik was alleen maar bezig om alle kansen die ik zag voor het landgoed te verzilveren, terwijl ik er (nog) geen cent mee verdiende.

Afstand nemen

Dit duurde tot de eerste week van september. Toen was ik eindelijk in staat om van een afstandje te kijken wat ik aan het doen was. Ik was zo druk met het landgoed dat ik totaal geen tijd en energie meer had voor mijn bedrijf Vindjeklant.nl en dat is wel wat ik het allerliefste doe. Kortom: Tijd om aan de noodrem te trekken!

Dat heb ik gedaan. Ik heb afscheid genomen van het landgoed en heb eerst wat rust genomen en leuke dingen gedaan. Het mooie is, dat met rust in je hoofd, je creativiteit gestimuleerd wordt. Ik kreeg weer nieuwe ideeën en het voelde goed en weer helemaal van mij.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Wijze les

De reden dat ik dit met je deel is dat, ook al ben ik bijna 10 jaar ondernemer, zulke dingen gewoon kunnen gebeuren. Ik heb me laten meeslepen in een verhaal wat niet van mij was en hierdoor raakte ik mezelf een beetje kwijt. En dus werd het tijd om voor mezelf en mijn bedrijf te kiezen! Het gaat nu weer goed en zit ik weer helemaal in de ‘flow’. Ik kan daarom ook een nieuwtje met je delen, want ik organiseer op zaterdag 27 januari 2018 de allereerste Startersdag Veluwe in Harderwijk.

Deze wijze les neem ik weer mee in mijn reis als ondernemer. Focus je op wat je leuk vindt en dan kom je vanzelf weer in de juiste ‘flow’.

Ik wens je een succesvol 2018, met af en toe een ‘wijze’ les.

Avatar foto
Adinda Keizer

Adinda Keizer is eigenaar van Vindjeklant.nl en helpt zzp’ers bij het vinden van klanten. Veel ondernemers beginnen een bedrijf in iets waar ze goed in zijn en hebben moeite met het commerciële deel. De marketing en acquisitie. Adinda begeleidt op inspirerende wijze hoe ze dit kunnen aanpakken. Zij is de auteur van het Vindjeklantspel en coach bij IkStartSmart van de Kamer van Koophandel . Sinds 1 juni 2017 is Adinda regioambassadeur voor de Stichting ZZP Nederland, de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zzp’ers.

Bekijk alle artikelen van Adinda Keizer →

Populaire artikelen

Cybercriminaliteit bij zzp'ers
19% van de kleine bedrijven neemt geen cybermaatregelen
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →