Noodnummer KvK voor ondernemers blijkt erg populair

KvK noodnummer | ZZP Barometer nieuws

Comeback-lijn wordt platgebeld

Het noodnummer dat de Kamer van Koophandel eind november opende, heeft voor een stortvloed aan telefoontjes van bezorgde ondernemers gezorgd. Veel ondernemers kunnen blijkbaar wel wat hulp gebruiken op zakelijk gebied.

De Kamer van Koophandel biedt sinds ruim een maand een nieuwe dienst aan: de Comeback-lijn. Dit is een service die ondernemers kunnen bellen als ze in zwaar weer beland zijn met hun onderneming. De KvK wil deze ondernemers een luisterend oor bieden en kan hen via deze nieuwe service deskundig advies geven of doorverwijzen naar een expert.

Hulp vragen nog taboe

Op de dag van de opening van het nieuwe nummer werd al 223 keer gebeld volgens Michiel Huitema, directeur van de landelijke dienstverlening van de KvK. De nieuwe service blijkt een schot in de roos: ons land telt veel ondernemers die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Huitema geeft aan dat hulp vragen als ondernemer nog als taboe wordt gezien. De KvK wil dit graag doorbreken met het openen van een hulplijn.

Ervaringsdeskundigen helpen

Als je je zorgen maakt over de situatie van je bedrijf, vragen hebt of een door- of herstart wil maken staat er achter de Comeback-lijn een team van deskundigen voor je klaar. Ook ervaringsdeskundigen als Ron Blaauw en Jörgen Raymann behoren tot het belpanel waar je terecht kan. Zij geven advies of helpen jou in contact te komen met de juiste persoon of instantie.

Deze nieuwe dienst van de KvK kan jou en je onderneming helpen om weer uit een dipje te komen. Zo kun jij 2018 met een frisse blik en nieuwe energie beginnen!

ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

  • Sales by Jochum Jarigsma
    17 november 2018  Van der Valk Hotel Oostzaan - Amsterdam, Westeinde, Verlengde Stellingweg 1, 1511 MA Oostzaan, Nederland

Bekijk de volledige agenda →