Zzp-tools: Meer zichtbaarheid op sociale media? Probeer Buffer!

ZZP Barometer | Tool | Buffer

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool Buffer?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan de tool Buffer, een tool waarmee je op een overzichtelijke manier je sociale media-kanalen kunt beheren en berichten in kunt plannen.

We willen graag meerdere keren per dag of week zichtbaar zijn op diverse social media platformen. Juist daar waar de doelgroep zit. Op elk social media platform apart inloggen om je berichten te delen kost veel tijd en moeite. Dat moet toch makkelijker en sneller kunnen?

Resultaat

Met deze online tool en bijbehorende mobiele app kun je je social media-berichten inplannen op meerdere platformen tegelijk, eventueel volgens een planningsschema. Vervolgens kun je ook zien hoeveel clicks, retweets en replies je ingeplande Tweets hebben gehad. Daarnaast kun je snel en eenvoudig eerder geplaatste (goed scorende) berichten re-bufferen, oftewel opnieuw inplannen, of gelijk delen. Door één moment per week hiervoor in je agenda te plannen en je social media-berichten te bufferen, bespaar je uiteindelijk tijd.

Kosten

Buffer is gratis als je kiest voor het ‘Individual Plan’. Dit is een prima optie om mee te starten. Wil je meer, dan zijn er nog een aantal andere betaalde opties: $ 10,- per maand voor het ‘Awesome Plan’ en $ 99,- per maand voor het ‘Small Business Plan’. Nog duurdere opties zijn er ook.

Categorie binnen SOM7®

De SOM7-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen, zodat ze klaar zijn om te groeien. Met deze methode kun je alle terugkerende taken in het bedrijf eenmalig systematiseren, zodat je daar zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Een Virtueel Assistent kan je hierbij helpen. Op deze manier heb jij tijd over om te werken aan een volgende stap voor jouw bedrijf. De SOM7-methode bestaat uit zeven systemen die samen de fundering van het bedrijf vormen.

Voor de volgende van de 7 systemen kan Buffer worden ingezet:

Video

Onderstaande video laat een korte toelichting zien over de tool Buffer:

 

Gegevens Virtueel Professional

Deze gegevens zijn gegenereerd door Virtueel Professional Miranda de Groot.

Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →
Appwiki - ZZP Barometer

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →