Zzp-tools: Gratis auteursrechtenvrije afbeeldingen gebruiken? Probeer Pixabay!

Avatar foto Apps, software en tools
Page 1 Created with Sketch.
7 Shares
ZZP Barometer | Tools | Pixabay

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool Pixabay?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan de tool Pixabay, een tool waarmee je gemakkelijk en gratis afbeeldingen kunt downloaden. Deze afbeeldingen zijn auteursrechtenvrij en kun je dus gebruiken op bijvoorbeeld de website van jouw onderneming. 

Een goed artikel of een bericht dat uitnodigt om te lezen, bestaat naast tekst ook uit beeldmateriaal dat de inhoud, of content, ondersteunt. Het maken van eigen foto’s kan een flinke investering zijn, zowel in tijd als in kosten. Waar vind je dan auteursrechtenvrije afbeeldingen en video’s van derden, online, die je commercieel mag gebruiken?

Resultaat

Wil je tussen de massa’s artikelen en berichten opvallen, dan is visuele content noodzakelijk. Naast eigen gemaakt foto’s is een van de opties Pixabay. Een levendige community van creatieven, waarbij auteursrechtenvrije afbeeldingen en video’s gratis worden gedeeld. Deze zijn te downloaden in verschillende formaten. Pixabays bibliotheek bevat meer dan 1.200.000 foto’s, illustraties, video’s en vectorafbeeldingen van hoge kwaliteit.

Kosten

Het gebruik, het downloaden van alle soorten foto’s, illustraties, video’s en vectorafbeeldingen is gratis. Toch stelt Pixabay een betaalfunctie ter beschikking: De KOFFIE-knop, om de maker een kop koffie of meer te doneren. Een vrijwillige donatie dus.

Categorie binnen SOM7®

De SOM7-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen, zodat ze klaar zijn om te groeien. Met deze methode kun je alle terugkerende taken in het bedrijf eenmalig systematiseren, zodat je daar zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Een Virtueel Assistent kan je hierbij helpen. Op deze manier heb jij tijd over om te werken aan een volgende stap voor jouw bedrijf. De SOM7-methode bestaat uit zeven systemen die samen de fundering van het bedrijf vormen.

Voor de volgende van de 7 systemen kan Pixabay worden ingezet:

Video

Onderstaande video laat een korte toelichting zien over de tool Pixabay:

Gegevens Virtueel Professional

Deze gegevens zijn gegenereerd door Virtueel Professional Miranda de Groot.

Avatar foto
Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →