Ben jij als zzp’er al bezig met circulair ondernemen?

Avatar foto Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Week circulaire economie

Meeste ondernemers weten niets van circulaire economie

Ben jij al bezig met circulair ondernemen? Of heb je er ook nog nooit van gehoord? Uit onderzoek blijkt dat een jaar geleden ruim 60 procent van de bedrijven niet wist wat circulaire economie betekende. Het is de bedoeling dat dit aantal deze week fors minder wordt.

Als ondernemer krijg je te maken met allerlei verschillende facetten van het ondernemerschap. Een onderdeel waar steeds meer waarde aan wordt gehecht, is duurzaam ondernemen. We willen steeds meer rekening houden met het milieu. Ook de overheid ziet steeds beter het belang in van een duurzame wereld. Zo gaat de Gemeente Amsterdam komend jaar bijvoorbeeld meer geld vrijmaken voor verduurzaming van de stad.

Jouw kennis en netwerk uitbreiden op de Dag van de ZZP'er? Download jouw toegangsbewijs

De Dag van de ZZP’er is hét zzp-event van het jaar waar je als (z)zp’er, freelancer of interim professional écht bij moet zijn. Download jouw korting voor een toegangsbewijs t.w.v. €19,95 hier.

Meer info

Duurzame samenleving

Volgens TNO is een circulaire economie de basis voor een duurzame samenleving. TNO helpt met het toepassen van een circulaire economie, zodat productieketens gesloten kunnen worden. Volgens Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, is het verduurzamen en circulair maken van onze economie “een giga-klus waar we met z’n allen hard aan moeten trekken. Maar een nieuw jaar biedt nieuwe kansen, nieuwe plannen en een nieuw beleid.” Komend jaar zullen naar verwachting steeds meer bedrijven bekend raken met de term circulaire economie.

Themaweek

Van 15-19 januari is het de week van de circulaire economie. Deze week is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Tijdens deze week openen bedrijven die nu al bezig zijn met circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die hier graag mee aan de slag willen. Op die manier kunnen kleinere ondernemers leren van de grotere bedrijven.

Agenda

Wil je meer weten over duurzaam ondernemen? Op de agenda van ZZP Barometer staan verschillende activiteiten die circulaire economie als onderwerp hebben. Onder andere HNK biedt deze week op verschillende locaties inspiratiesessies aan op dit gebied. Tijdens die sessies worden dan onder andere tips gegeven om zelf te starten met duurzaam ondernemen. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Elektrisch rijden uitkomst voor zzp'er? | ZZP Barometer
Elektrisch rijden uitkomst voor zzp'er?
Auto & mobiliteit
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Ondernemers verwachten groei concurrentie
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →