Zzp-tools: Bestanden opslaan in de cloud? Probeer Dropbox!

Avatar foto Apps, software en tools
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Zzp-tool | Dropbox

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool Dropbox?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan Dropbox, een tool waarmee je bestanden in de cloud kunt opslaan. Dankzij Dropbox kun je op ieder moment en op ieder apparaat bij jouw opgeslagen bestanden. 

We zijn het gewend om bestanden, foto’s, video’s en documenten op te slaan op onze eigen computer. Op de ingebouwde harde schijf, een externe harde schijf, een usb-stick of een dvd. Maar wat als er thuis iets misgaat? Je computer of laptop houdt ermee op of, nog erger, er is brand? En wat als je voor je werk veel op pad bent met je laptop zonder koppeling met je thuisnetwerk? Of als je naast een computer op je werk ook nog een laptop, tablet en smartphone thuis of onderweg gebruikt? Hoe kan je dan toch je bestanden bereiken of nieuwe bestanden opslaan die gelijk ook op al je apparaten de juiste versie weergeven, oftewel synchroniseren?

Resultaat

In de afgelopen jaren is er qua opslag een extra mogelijkheid bijgekomen: opslag in de cloud. Dropbox biedt deze mogelijkheid – www.dropbox.com. Het werkt op Windows, Mac en Linux en is te gebruiken via de bijbehorende website of een apart te installeren programma/app. Ook heeft Dropbox applicaties voor iOS (iPhone), Android en Blackberry OS. De Dropboxmap met daarin jouw bestanden wordt gesynchroniseerd tussen alle computers waarop Dropbox geïnstalleerd is, zodat de bestanden die je op kantoor aangepast hebt ook zichtbaar zijn op de laptop thuis. Het is zelfs mogelijk om de bestanden te openen op een iPhone of Android-telefoon via de Dropbox-app.

Kosten

Dropbox Basic begint met een gratis account en 2 gigabyte aan opslagcapaciteit. Dit kan uitgebreid worden door nieuwe gebruikers uit te nodigen of door een abonnement te nemen. Wanneer andere gebruikers naar Dropbox worden geleid, krijgt men voor elke nieuw geregistreerde gebruiker 500 MB gratis opslagruimte voor gratis accounts en 1 GB voor betaalde accounts. Dropbox Plus is een betaald abonnement met 1 TB opslagruimte en extra functies. Dit kost € 99 euro voor een jaarabonnement. Je kunt kiezen voor een maand- of een jaarabonnement. Voor een overzicht van de mogelijke abonnementen klik hier.

Categorie binnen SOM7®

De SOM7-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen, zodat ze klaar zijn om te groeien. Met deze methode kun je alle terugkerende taken in het bedrijf eenmalig systematiseren, zodat je daar zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Een Virtueel Assistent kan je hierbij helpen. Op deze manier heb jij tijd over om te werken aan een volgende stap voor jouw bedrijf. De SOM7-methode bestaat uit zeven systemen die samen de fundering van het bedrijf vormen.

Voor de volgende van de 7 systemen kan Dropbox worden ingezet:

ZZP Barometer | Zzp-tool Dropbox

Video

Onderstaande video laat een korte toelichting zien over de tool Dropbox:

Gegevens Virtueel Professional

Deze gegevens zijn gegenereerd door Virtueel Professional Miranda de Groot.

Avatar foto
Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →