Zzp-tools: Een webshop beginnen? Probeer WooCommerce!

Avatar foto Apps, software en tools
Page 1 Created with Sketch.
7 Shares
ZZP Barometer | Zzp-tool WooCommerce

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool WooCommerce?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan WooCommerce. Dit is een plugin voor WordPress. Hiermee kun je gemakkelijk een webshop inrichten. Ideaal voor als je een website hebt in WordPress

Wat doe je als je op je website betaalde producten of diensten wilt verkopen? Zonder dat je daar zelf al te veel tijd aan wilt besteden? Hoe kun je een professionele webshop maken?

Resultaat

WooCommerce is een gratis plugin om je WordPress website uit te breiden met een webshop. WooCommerce is ’s werelds meest favoriete eCommerce-oplossing, waarbij je als webshopeigenaar totale controle hebt. Met WooCommerce kun je zowel fysieke als digitale goederen in alle soorten en maten verkopen. Ook kun je op die manier klanten productvariaties en directe downloads aanbieden. Daarnaast is het mogelijk om met extra plugins het betaalproces met iDeal te automatiseren. Ook kun je klanten direct facturen sturen, maandabonnementen aanbieden en koppelingen maken met e-mailmarketingsystemen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kosten

WooCommerce zelf is een gratis plugin waarmee je je WordPress website kunt uitbreiden met een webshop. Afhankelijk van hoe jouw webwinkel eruit moet komen te zien (betalingsverkeer, facturatie, koppeling met e-mailmarketingsysteem, affiliate mogelijkheden etc.) kun je die uitbreiden met additionele gratis en betaalde (premium) plugins.

Categorie binnen SOM7®

De SOM7-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen, zodat ze klaar zijn om te groeien. Met deze methode kun je alle terugkerende taken in het bedrijf eenmalig systematiseren. Zo hoef je daar zo min mogelijk tijd aan te besteden. Een Virtueel Assistent kan je hierbij helpen. Op deze manier heb jij tijd over om te werken aan een volgende stap voor jouw bedrijf. De SOM7-methode bestaat uit zeven systemen die samen de fundering van het bedrijf vormen.

Voor de volgende van de 7 systemen kan WooCommerce worden ingezet:
ZZP Barometer | Zzp-tools WooCommerce

Video

Onderstaande video laat een korte toelichting zien over de tool WooCommerce:

Gegevens Virtueel Professional

Deze gegevens zijn gegenereerd door Virtueel Professional Esther Braam.

Avatar foto
Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →