Ga niet flexwerken, maar dynawerken

ZZP Barometer | Dynawerken

Dynamiek neemt plaats van flexibiliteit in

Als je van mensen flexibiliteit verwacht, kom je van een koude kermis thuis. Mensen zijn namelijk in oorsprong niet flexibel, maar wel dynamisch. Elastiek is flexibel, maar dat wordt op een gegeven moment ‘moe’ en breekt, net zoals een paperclip. Aan flexibiliteit zit een eind. Dynamiek is oneindig, tijdloos en grenzeloos.

In plaats van flexwerker gebruik ik daarom liever de term DynaWorker. DynaWorkers zijn professionals die zich er bewust van zijn dat er bepaalde randvoorwaarden nodig zijn om op de lange termijn fit, productief en creatief te zijn. Een van die voorwaarden is een boeiende werkomgeving, dus een werkplek waar je energie van krijgt.

Ik was zelf ooit ook een flexwerker, toen heette dat nog freelancer. Ik had een topjob en kon vanuit huis werken, maar merkte dat ik na verloop van tijd steeds meer ging vereenzamen. Kreeg moeite me te concentreren op mijn opdracht en had een grote drang om onder de mensen te zijn, te communiceren, te ontmoeten en te werken in een omgeving waar ik me thuis voel, en niet in een saai kantoor of achter de keukentafel.

Balans en dynamiek

Kijk je naar de huidige bedrijfshuisvesting, dan zie je nog steeds dat men uitgaat van flexibiliteit gebaseerd op normen uit het jaar nul. Je komt naar kantoor, gaat zitten, doet je werk en om 5 uur ga je naar huis. Veel (flex)werkers zijn niet meer afhankelijk van een vaste werkplek om hun werk te doen. Dat klinkt ideaal, maar door de omstandigheden waaronder ze nu werken, is de kans groot dat ze vroeg of laat vastlopen. Wat nodig is om dit te voorkomen, is een goede balans en dynamiek in hun werkomgeving.

Gezonde leefstijl

Voor DynaWorkers is gezond leven een andere belangrijke pijler. Immers, er is verband tussen de prestaties op je werk en je leefstijl. Het is daarom belangrijk om niet bij uitzondering te bewegen, maar met regelmaat. Net zoals dat het relevant is om er een gezond eetpatroon op na te houden. In de afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt, maar ik zit nog steeds vol energie. Dat komt omdat ik rekening houd met alle omgevingsfactoren die voor een goed evenwicht zorgen. Een moderne werkomgeving moet dat aan werkenden bieden.

Dynamische werkplek

DynaHouse, een initiatief van De Staffing Groep, is een nieuwe trend in bedrijfshuisvesting. DynaHouse is voorzien van alle ingrediënten die nodig zijn om vorm te geven aan een dynamische workflow. Met gevarieerde (samen)werkplekken, deskbikes, staand vergaderen, sfeervolle vergaderruimtes, onderscheidende ontvangstruimte, auditorium, biologische lunches en volop ruimte om te groeien, of juist te krimpen. Daarnaast ontzorgt DynaHouse op ieder gebied, zodat een dynaworker zich helemaal kan focussen op waar hij of zij die dag mee bezig wil zijn. Zelfstandige dynaworkers vinden hier hun ideale werkplek.

Bedrijven hebben minder eigen vierkante meters nodig doordat hun medewerkers niet naar ‘kantoor’ hoeven, maar in DynaHouse kunnen werken en, bovendien van alle faciliteiten gebruik kunnen maken op het moment dat zij dat nodig hebben. En iedereen is welkom.

Werkplekken als een service, de nieuwe trend.

De Staffing Groep
Partner van ZZP Barometer

De Staffing Groep is sinds haar oprichting in 1986 uitgegroeid tot één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. Deze jarenlange ervaring, de brede marktdekking, de gedegen kennis van de zzp-markt en het grote aanbod van projecten vertaalt zich voor onze opdrachtgevers en voor de zelfstandige professionals die bij ons onder contract staan in een klantgerichte, slagvaardige organisatie die er voor zorgt dat de juiste persoon op de juiste plaats gezet wordt. De Staffing Groep is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van De Staffing Groep →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →