6 mogelijkheden die een flexwerklocatie jou als zzp’er biedt

Avatar foto Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Flexwerkplek | HNK

Waarom zou je als zzp’er gebruikmaken van flexwerkplek?

Uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met HNK blijkt dat zzp’ers gemiddeld één dag per week buitenshuis werken. Dit kan bij de opdrachtgever zijn, in een horecazaak of op een flexwerkplek. Iedere locatie heeft zijn eigen voordelen. Dit artikel laat zien wat een flexwerkplek jou als zzp’er kan bieden.

1. Netwerkcontacten

Uit onderzoek blijkt dat een van de belangrijkste criteria van een flexwerkplek de mogelijkheid tot netwerken is: de helft van de zzp’ers geeft aan hier belang aan te hechten. Dat is te verwachten: een flexwerklocatie brengt allerlei ondernemers bij elkaar. Het is dan ook een perfecte plek om contact te leggen met branchegenoten of ondernemers uit andere sectoren. Vooral voor pas gestarte ondernemers is dit zeer waardevol, want uiteindelijk kan het leiden tot een hogere omzet.

2. Snel internet

Ook blijkt uit onderzoek dat snel internet onmisbaar is op een flexwerkplek. Wanneer dit niet wordt aangeboden op locatie, haakt 93% van de zzp’ers af. Veel ondernemers zijn immers geheel afhankelijk van het internet om hun werk efficiënt te kunnen doen. Een flexwerklocatie als HNK biedt jou een razendsnelle (beveiligde) internetverbinding.

3. Sparringspartners

Flexwerklocaties hebben allemaal een eigen karakter. Op sommige locaties is het gebruikelijk dat alle aanwezigen contact hebben met elkaar. Het idee erachter is dat ondernemers elkaar helpen met vraagstukken. Hiervoor wordt een gratis werkplek aangeboden. Het kan waardevol zijn om met andere ondernemers van gedachten te wisselen over een bepaald issue. Een frisse blik kan tot nieuwe inzichten leiden.

4. Overige diensten

Iets meer dan de helft van de ondervraagde zzp’ers vindt catering een noodzakelijke faciliteit is op een flexwerklocatie. Veel flexwerklocaties bieden dan ook een plek aan waar je een lekkere lunch kunt halen of een goede kop koffie. Alle locaties van HNK hebben bijvoorbeeld een eigen vorm van horeca. Dit loopt uiteen van een grand café of koffiezaak, tot aan de mogelijkheid om een lunch voor de hele afdeling te bestellen.

Een andere dienst waar je als zzp’er (meestal tegen betaling) gebruik van kunt maken is een receptie die jouw klanten ontvangt en naar je door kan sturen. Ook hoef je je niet druk te maken over het schoonmaken van jouw werkplek: dit is bij de prijs inbegrepen. Ook bestaat de mogelijkheid om een gehele kantoorruimte naar eigen inzicht in te richten. Voorwaarde hiervoor is wel dat de ruimte voor langere tijd verhuurd wordt.

5. Rust

Niet op alle flexwerklocaties is het verplicht of gebruikelijk om met andere ondernemers te sparren. Er zijn genoeg locaties waar iedereen juist in stilte aan zijn eigen onderneming werkt. Op de meeste locaties kun je bovendien een privéplek boeken waar je ongestoord kunt werken. Ook bieden sommige flexlocaties de mogelijkheid om te werken in een kantoortuin. Zo kun je rust en reuring met elkaar afwisselen en voldoet een locatie altijd aan jouw behoefte. 

6. Inspiratie

Flexwerklocaties doen hun best om de ruimtes zo inspirerend mogelijk in te richten. Het interieur is vaak modern, creatief, comfortabel en tegelijkertijd rustgevend. Alle ingrediënten om gefocust aan de slag te kunnen gaan, een stapje extra te zetten en jouw onderneming een niveau hoger te tillen.

Een flexwerkplek heeft vele mogelijkheden die een horecazaak of huiskamer niet kan bieden. Naast bovenstaande mogelijkheden is het prettig om zakenpartners in een professionele omgeving te ontvangen. Een representatieve omgeving zal ervoor zorgen dat de partner een betere indruk krijgt. Ook wanneer je gebruikmaakt van freelancers, is het prettig om met hen samen te kunnen werken op een flexplek. Dit komt de groei van jouw business ten goede.

Wil jij ook werken precies hoe en wanneer het jou uitkomt? En exact de ruimte huren die je nodig hebt? In een inspirerende eigentijdse omgeving? Dat doe je bij HNK. Het Nieuwe Kantoor is een concept met werkplekken, kantoorruimtes en vele diensten voor zowel de zzp’ers als multinationals. Een warme omgeving waar flexibiliteit en full-service een nieuwe betekenis hebben, zodat iedereen kan (net)werken.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →