Zzp-tools: Mailings en nieuwsbrieven inplannen? Probeer MailChimp!

Avatar foto Apps, software en tools
Page 1 Created with Sketch.
5 Shares
ZZP Barometer | Zzp-tools MailChimp

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool MailChimp?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan MailChimp, een tool waarmee je al jouw nieuwsbrieven en mailings kunt automatiseren.

Je wilt graag je nieuwsbrief van te voren inplannen zodat je er niet iedere keer aan hoeft te denken. Of je biedt een gratis weggever aan en je wilt dat men een aantal mails ontvangt zonder dat jij hier nog naar om hoeft te kijken. Ook kan het zijn dat je een (online) training aanbiedt, waarbij er wekelijks mails verstuurd dienen te worden. Dit wil je niet handmatig bijhouden.

Resultaat

Met MailChimp kun je je nieuwsbrieven inplannen. Maar het is ook mogelijk om een hele reeks e-mails klaar te zetten voor als men bijvoorbeeld jouw gratis weggever aanvraagt. Op deze manier blijf je goed online zichtbaar voor jouw (ideale) klant. Bied je een (online) training aan? Dan kun je al je lesmails ook al van tevoren klaarzetten.

Kosten

Gratis versie met beperkte mogelijkheden. Heb je meer dan 2000 mensen op je lijst staan, dan zul je een betaald abonnement af moeten nemen. Het bedrag is onder andere afhankelijk van het aantal mensen op je lijst. Via de website kun je kijken wat voor jou de kosten zouden zijn.

Categorie binnen SOM7®

De SOM7-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen, zodat ze klaar zijn om te groeien. Met deze methode kun je alle terugkerende taken in het bedrijf eenmalig systematiseren. Zo hoef je daar zo min mogelijk tijd aan te besteden. Een Virtueel Assistent kan je hierbij helpen. Op deze manier heb jij tijd over om te werken aan een volgende stap voor jouw bedrijf. De SOM7-methode bestaat uit zeven systemen die samen de fundering van het bedrijf vormen.
ZZP Barometer | Zzp-tools Mailchimp

Video

Onderstaande video laat een korte toelichting zien over de tool MailChimp:

Gegevens Virtueel Professional

Deze gegevens zijn gegenereerd door Virtueel Professional Kim Minten

Avatar foto
Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →