Wat levert een tankpas mij op?

Avatar foto Energie
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares
ZZP Barometer | Total Card tankpas

Voordelen van een tankpas voor ondernemers

Veel startende zzp’ers denken dat een tankpas alleen voor “grootverbruikers” is. Ze gaan ervan uit dat alleen transportbedrijven en koeriersdiensten met een groot wagenpark profijt hebben van zo’n pas. Ook denken sommige starters dat een tankpas vooral zinvol is voor leaserijders. Ze verwachten dat een tankpas duur is en dat het hen weinig zal opleveren. Bovendien zijn ze bang dat hun tankpas niet geldig is bij de pomp om de hoek en dat ze met al dat omrijden uiteindelijk zelfs duurder uit zijn dan zonder pas!

Gelukkig is het tegendeel waar. Je hoeft bijvoorbeeld geen compleet wagenpark te bezitten om voor een tankpas in aanmerking te komen. Al vanaf één auto kun je een card aanvragen en starten met “verdienen”. Want dat is wat de tankpas je belooft: hij verdient zichzelf terug! Ook bij die ene auto van jou.

Vergelijk de aanbieders

Voordat je een tankpas aanschaft, doe je er goed aan om een aantal tankpassen met elkaar te vergelijken. De aanbieder die het hardste roept dat hij het goedkoopste is, is dat namelijk niet altijd! Let erop dat je een tankpas kiest die je het hele jaar door voordeel oplevert en niet alleen het goedkoopste is bij aanschaf. Sommige passen zijn gratis in aanschaf, maar kosten vervolgens iedere maand een paar euro. Ook zijn er passen waarvoor je één bedrag per jaar betaalt en that’s it. Ga voor jouw situatie na wat je jaarlijks kwijt bent aan je pas.

Ga je vooral voor de korting die je krijgt op brandstof? Dan is het slim om te checken of je een standaardkorting op de landelijke adviesprijs krijgt, bij alle tankstations van de maatschappij. Als je alleen bij het station bij jou in de buurt korting krijgt terwijl je door het hele land rijdt, is dat voor jou niet praktisch.

Total Card

Laten we als voorbeeld de Total Card nemen. Deze tankpassen zijn geldig bij het Total tankstation bij jou om de hoek, maar ook bij bijna 400 andere Total-vestigingen in Nederland. Ook buiten Nederland kun je terecht bij Total, want zij hebben het grootste netwerk in de Benelux en je kunt bij 12.000 tankstations in heel Europa terecht. Dat zakelijke reisje is dus geen enkel probleem.

Als je de Total Card kiest, mag je zelf 2 Total tankstations uitkiezen waar je een extra hoge korting op de brandstof krijgt. Kijk bij die keuze iets verder dan je neus lang is. Het omrijden van een paar kilometer naar de dichtstbijzijnde Total vestiging klinkt misschien niet besparend, maar is op jaarbasis echt rendabel!

Voordeel

Veel ondernemers denken dat een tankpas hen alleen een paar cent voordeel bij de pomp oplevert, maar tankpassen bieden tegenwoordig zoveel méér. Zo krijg je bij de Total Card korting op je carwash, kun je ermee parkeren bij Q park en kun je in het buitenland tolwegen en tunnels betalen. Als je eens per twee weken Excellium brandstof tankt, ontvang je ook nog eens gratis pechhulp in heel Europa. Reken maar uit wat dat je oplevert in keiharde euro’s!

Natuurlijk zijn de beste tankpassen ook te combineren met de gewone spaarkaarten, waarmee je bij elke tankbeurt spaart voor gratis cadeaus, VVV-bonnen en zelfs prepaid brandstofpassen! Die laatste kun je natuurlijk ook voor je privéauto gebruiken.

Fiscusproof factuur

Je weet nu dat je behoorlijk kunt besparen met een tankpas. Maar weet je wat het meeste voordeel oplevert? Met stip op 1 staat: de fiscusproof factuur die je ontvangt als je een tankpas hebt. Weg met de bonnetjes en ingewikkelde btw-terugvordering. Dat scheelt jou enorm veel tijd, die je aan andere zaken kunt besteden. Als je een boekhouder hebt, scheelt het hem veel tijd en dat maakt het voor jou weer goedkoper. Je hebt online inzicht in je kosten en aftrekposten en je ontvangt een gespecificeerde factuur, die je gemakkelijk mailt.

Een tankpas maakt het je gemakkelijk, verdient zichzelf terug en zo hou je als starter geld over voor je bedrijf.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Fiscaal voordeel voor zzp'er per vervoersmiddel
Energie
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares
ZZP Barometer | Voordelig tanken
Hoe kun je het voordeligst tanken?
Auto & mobiliteit
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →