Ondernemerstip: “Bepaal of het probleem er is en of het al opgelost is”

Een ondernemerstip van August de Vocht

Als zelfstandig ondernemer heb je geen collega’s met wie je kunt overleggen. Verhalen en tips van andere ondernemers zijn dan ook erg waardevol. In de serie ‘Ondernemers onder elkaar’ wordt ondernemers gevraagd hun beste ondernemerstip te delen. Zo leren we van elkaar. In deze video is August de Vocht aan het woord: “Bepaal bij kijken naar mogelijkheden in het buitenland altijd goed of het probleem daar ook bestaat, en in hoeverre het al is opgelost.”


August de Vocht heeft met zijn bedrijf een oplossing ontwikkeld tegen voedselverspilling. Door middel van een app maakt hij consumenten bewust van producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en dus voor een lager bedrag beschikbaar zijn. Op basis van zijn eigen ervaringen als ondernemer geeft August tips. Over het inhuren van personeel, uitbreiden naar het buitenland en het kiezen van een locatie. “Bij de keuze voor Eindhoven hebben wij gekeken naar de innovatieve kracht in de regio. Als ik iemand vertel dat wij op de hightech campus zitten in Eindhoven zitten, vinden mensen dat vaak heel interessant. Dat geeft dan net dat extra’s dat je nodig hebt bij een beginnende onderneming.

De serie ‘Ondernemers onder elkaar’ is een initiatief van Centraal Beheer.

Centraal Beheer
Partner van ZZP Barometer

Speciaal voor (zelfstandig) ondernemers hebben we het Bedrijfsverzekeringen Pakket. Schadeverzekeringen waarmee je de belangrijkste risico’s van jou en jouw bedrijf in één keer online goed regelt. Natuurlijk bepaal je zelf welke risico’s je af wilt dekken. Bekijk de meest gekozen schadeverzekeringen voor zzp’ers

Bekijk alle artikelen van Centraal Beheer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.