Aandachtspunten voor zzp’er bij gemeenteraadsverkiezingen

Avatar foto Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
1 Shares
ZZP Barometer | Gemeenteraadsverkiezingen

Ondernemersbelangen bij keuze voor gemeenteraad

Vandaag mogen ruim 12,5 miljoen Nederlanders naar de stembus. Niet alleen voor het raadgevend referendum over de Wiv, maar ook om de partij te kiezen die wij in onze gemeente aan de leiding willen zien. Dankzij de decentralisatie wordt de gemeente steeds belangrijker voor de ondernemer. Zij mogen over steeds meer zaken beslissen. Als ondernemer wil je dat de gemeente rekening met jou houdt. Het is dan ook van belang om jouw stem te gebruiken, om invloed uit te kunnen oefenen op het beleid. Check welke partijen de ondernemers in jouw gemeente steunen. Verdiep je in het beleid en maak een bewuste keuze.

Uit onderzoek van NUzakelijk blijkt dat er verschillende aspecten zijn waarmee ondernemers extra rekening moet houden bij het maken van een keuze. Deze aspecten omvatten bijvoorbeeld subsidies, de ontwikkeling van de binnensteden, belastingen en de economische agenda. Veel partijen hebben ondernemers op hun lijst van belangrijke onderwerpen staan, maar niet elke partij staat even welwillend tegenover plannen die gunstig zijn voor de zzp’er.

Subsidies

Als ondernemer kun je soms gebruikmaken van subsidies die door de gemeente toegekend moeten worden. Het is verstandig je hierin te verdiepen voordat je jouw stem uitbrengt. Het kan zijn dat jij volgens bepaalde partijen in aanmerking komt voor subsidie. Het zou zonde zijn als je dit laat liggen. Lees de programma’s van de partijen die in jouw gemeente meedoen aan de verkiezingen daarom goed door.

Bereikbaarheid van jouw gemeente

Wanneer je als ondernemer in een grote stad gevestigd bent en belang hebt bij een goede bereikbaarheid, omdat je bijvoorbeeld veel klanten ontvangt, wil je waarschijnlijk niet dat de hele binnenstad autoluw wordt. De standpunten van lokale partijen kunnen hier sterk over verschillen. Houd rekening met de gevolgen die standpunten kunnen hebben voor jouw onderneming.

Economische agenda

Houd ook rekening met de economische agenda van de partijen in jouw gemeente. Wat zijn zij van plan met jouw omgeving? Hoe moet jouw dorp of stad er volgens hen uit komen te zien? Heb jij baat bij deze plannen, of zal dit juist nadelig uitpakken voor de ondernemers in jouw gemeente? Bij deze plannen kun je bijvoorbeeld denken aan samenwerken met andere gemeentes of de punten waar zij het meeste aandacht aan zullen besteden. Zijn deze ook voor jou van belang?

Ook op het gebied van belastingen lopen de opinies van partijen soms behoorlijk uiteen. Let hierop, want belastingen kunnen behoorlijk oplopen voor ondernemers. Als bedrijf kun je natuurlijk gebruikmaken van bepaalde voordelen, maar je hebt ook te maken met andere kosten dan een particulier. Sommige partijen zijn wellicht van plan de belastingen voor ondernemers te verhogen, dus let hier goed op.

Laat jouw stem niet liggen. Verdiep je in de standpunten en programma’s van de partijen in jouw gemeente, maak een keuze en breng je stem uit.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Gemeenteraadsverkiezingen
Zzp’er en de lokale politiek
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
6 Shares
ZZP Barometer | Economie groeit
Economie groeit door, werkloosheid daalt
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
41 Shares

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →