Benieuwd naar je uitgebreide takenpakket als zzp’er?

Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor veel taken

Heb je er ooit over nagedacht dat je binnen je bedrijf voor alle zaken aan de directietafel verantwoordelijk bent? Ook al ben je een 1-pitter? Onderstaande taken zijn belangrijk om als zzp’er op te letten. 

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

1. Directie

Als algemene directie ben je voornamelijk bezig met het algemeen management.

2. Directie-assistent

Naast het algemeen management heb je te maken met de algemene secretariële ondersteuning.

3. Strategie

De strategie houdt in dat je vooral bezig bent met de plannen op lange termijn, 5-3-1 jaar.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

4. Personeelszaken

Onder de personeelszaken vallen taken zoals administratie, coaching, opleiding en ontwikkeling

5. Juridische zaken

Alle contracten behoren tot de juridische zaken. Zowel de interne contracten als externe contracten. Bij externe contracten kan gedacht worden aan offertes, leveringsvoorwaarden en AVG.

6. Verkoop

Verkoop heeft twee kanten. Enerzijds nieuwe klanten binnenhalen (hunting) en anderzijds bestaande klanten behouden (farming)

7. Marketing

Bedenken van nieuwe reclamecampagnes en marktonderzoek

8. Financiën

Onder de financiën vallen de volgende elementen boekhouding, registratie, managementinformatie en rapportages

9. Onderzoek

Als zzp’er wil je continu verbeteren en verfijnen van wat er is of moet komen. Hiervoor kan je ook vakliteratuur gebruiken.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

10. Logistiek

Aanvoer van goederen, vervoer en reistijd.

11. Productie

Efficiency verbetering (repeterend produceren).

12. Kwaliteit

Toezien op de kwaliteit.

13. ICT

Computers, hardware, software, applicaties.

Kortom, geef nu eens aan wat jij niet doet, gedeeltelijk doet (en geef aan welk gedeelte) en wat je zelf doet. Motiveer voor jezelf vervolgens je keuze. Ben je met de goede dingen bezig? Verdien je hier je geld mee? Hoe is dat op termijn? Beleef je er veel plezier aan? Heb je het gevoel dat je alles zelf moet kunnen? Of dat je het niet uit handen kunt geven? Mijn momenten van groei als ondernemer hadden vooral te maken met: loslaten en hulp vragen! Want: je kunt het niet alleen… en dat hoeft gelukkig ook niet.

Jolanda Wicherson

Jolanda Wicherson is sinds 14 jaar ondernemer en de laatste jaren actief als ondernemerscoach. Ze helpt ondernemers in hun persoonlijke en zakelijke groei. Jolanda is bekend geworden door het  acquisitiebord, haar titel zakenvrouw van Flevoland 2015. Onlangs verscheen haar boek ‘Geef je bedrijf een KICKSTART: Klanten vinden en binden in de eerste vijf jaar van je onderneming’. Jolanda’s motto: begin maar gewoon…

 

Bekijk alle artikelen van Jolanda Wicherson →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →