4 verbazingwekkende zaken waar grote banken geld voor vragen

Financiën
Page 1 Created with Sketch.
2 Shares
ZZP Barometer | Knab zakelijke rekening

Weet jij wel waar je voor betaalt?

Ken je dat gevoel, dat je moet betalen voor zaken waar je geen rekening mee had gehouden? Dat is meestal niet fijn. Grote kans dat je hier ook als zelfstandig ondernemer ooit mee in aanraking bent gekomen bij het afsluiten van een zakelijke rekening.

Ook bij zakelijke betaalpakketten van de drie grootste banken van Nederland zijn er misschien wel kosten die je niet had verwacht. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan. Lees hier wat we tegenkwamen.

Op plek 4: bijbetalen voor een extra betaalrekening

Het is handig om een extra betaalrekeningen te hebben. Zo draag je als ondernemer waarschijnlijk btw af aan de Belastingdienst. Deze kun je best alvast op een aparte rekening stallen. Of misschien wil je diverse rekeningen aanhouden om je geld beter te kunnen onderverdelen. Bij grootbanken betaal je bij voor iedere extra rekening.

Op plek 3: betalen voor af- en bijschrijvingen vanaf transactie nr. 1

Grote banken laten je vaak een bedrag betalen per transactie met jouw zakelijke rekening. Dat betekent dus dat je bij iedere bij- of afschrijving geld betaalt. Dat is wel even anders dan je als startende zzp’er misschien gewend bent, want bij particuliere rekeningen betaal je dit namelijk niet. Bij Knab Zakelijk krijg je ieder jaar de eerste 1.000 transacties gewoon gratis. Gebruik je die allemaal, dan scheelt dat je minimaal €80,- euro op jaarbasis!

Op plek 2: kosten voor pinpasjes

Als je op een feestje vertelt dat je moet betalen om te kunnen betalen, zullen de meeste mensen je wel even gek aankijken. Toch moet je bij de drie grootste banken iedere maand – en voor iedere pinpas – betalen. Zelfs voor je eerste pasje. Als je meer dan één rekening hebt, worden de kosten voor pasjes voor deze rekeningen ook meteen hoger.

Op plek 1: internetbankieren kan, mits je ervoor betaalt

Bijna alle Nederlanders internetbankieren: maar liefst 97% geeft aan dit ooit gedaan te hebben. Internetbankieren is vaak gratis voor particuliere rekeningen, dus waarom niet ook voor zakelijke zzp-rekeningen? Dat vonden wij ook. Waar de drie grootbanken een aparte maandelijkse vergoeding vragen om internetbankieren mogelijk te maken, zit dit bij Knab gewoon in je pakket!

Over onze vergelijking

Benieuwd hoe we deze vergelijking gemaakt hebben? Daar zijn we graag transparant over. We hebben de tarieven voor 2018 vergeleken van de drie grootbanken in Nederland. Daarvoor hebben we de volgende documenten gebruikt: ING, Rabobank en ABN Amro. De kosten voor bepaalde diensten hebben we uit deze documenten gehaald. Dit hebben we gedaan op 5 maart 2018. Het is dus mogelijk dat deze tarieven inmiddels veranderd zijn. De tarieven van Knab vind je hier.

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →

Aanbevolen

Profiteer jij al van deze aftrekposten?
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
34 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →