Zzp’er meest voordelig uit bij Knab

ZZP Barometer | Voordelig zakelijk bankieren

Onderzoek naar beste zakelijke rekening

Uit onderzoek van zakelijkbankieren.nl blijkt dat Knab de meest voordelige zakelijke rekening aanbiedt voor zzp’ers. ASN is een aardig alternatief voor zzp’ers. Voor de wat grotere onderneming is een zakelijke rekening van ABN Amro een goede optie. 

Als zzp’er is een zakelijke rekening eigenlijk onmisbaar om je financiën te beheren. In de zoektocht naar de beste zakelijke rekening blijkt dat het vinden van de beste zakelijke bank makkelijker gezegd is dan gedaan.

Hoe noemt de zzp'er zich het liefst? Download gratis het onderzoek

Weten hoe jouw collega-ondernemers zichzelf het liefst noemen? Download het onderzoek en ontvang exclusieve toegang tot feiten & cijfers over zzp’ers.

Meer info

Variërende kosten

Het verschilt per bank waar zij geld voor vragen. Bij de ene bank zijn de maandelijkse kosten vrij hoog, terwijl je bij de andere bank juist extra moet betalen voor een pas of voor internetbankieren. Ook bestaan er behoorlijke verschillen in variabele kosten: de transactiekosten die je betaalt bij iedere overboeking of afschrijving. Daarnaast is het van belang om goed in de gaten te houden welke voorwaarden een bank hanteert.

Onderzoek

Zakelijkbankieren.nl heeft grondig onderzoek gedaan en adviseert jou hoe jij de beste zakelijke rekening kan vinden die bij jouw bedrijf past. Zij hebben de kosten en voorwaarden van alle Nederlandse zakelijke rekeningen onder de loep genomen. De beste keuzes hebben ze op een rij gezet:

Afbeelding van zakelijkbankieren.nl

 

Volgens het onderzoek bieden Knab, ASN en SNS de meest voordelige zakelijke rekeningen aan. Er wordt wel aangegeven dat ABN Amro voor grotere ondernemingen een geschikte optie is. Knab is ideaal voor zzp’ers, omdat zij meestal niet boven de 1.000 transacties per jaar uitkomen. Bij een grotere onderneming is dat wel het geval. Dat betekent dat de kosten voor hen daarna flink op kunnen lopen.

Bij ASN kost een zakelijke rekening iets meer geld per jaar dan bij Knab. Ook is er bij ASN geen boekhoudkoppeling mogelijk: iets dat zzp’ers mogelijk als nadeel ervaren. Daarom komt Knab als beste bank uit de bus om een zakelijke rekening bij te openen als zzp’er.

ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Kerncijfers

1,2M
Aantal zzp'ers

Bron: Kamer van Koophandel

Meer weten? Klik hier
100.12
ZZP Vertrouwensindex

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€43,13
ZZP Tariefwijzer

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€63 mrd.
Bruto ZZP Product (BZP)

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
7 events
ZZP Agenda

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
41 docs
Modelovereenkomsten

Bron: Belastingdienst

Meer weten? Klik hier

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

IT-Staffing - ZP'ers

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer: