6 tips om een eigen webwinkel te beginnen

ZZP Barometer | Knab | Tips starten webshop

Meteen goed van start met je eigen webshop

76% van de Nederlanders koopt online. Of je nu jouw huidige winkel wilt uitbreiden met een webshop of gewoon from scratch jouw eigen webshop begint: een webwinkel is niet meer weg te denken in Nederland-shoppingland. Daarom geven we je 6 tips voor een snelle start van jouw webwinkel.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Tip 1: Doe het beter

Het klinkt cliché, maar dat is ‘t niet. Door anders te zijn dan de rest krijgt jouw webwinkel meer aandacht. Omdat er best al veel goede webwinkels zijn, is het slim om te kijken op welk gebied jij je nog kan onderscheiden. Dat kan zijn met je assortiment, maar ook met een betere service: denk dan aan snellere bestel- en levertijden, gratis retourneren of bestellingen personaliseren met een bedankkaartje.

Tip 2: Kijk waar anderen steken laten vallen

Iedere webwinkel is weer anders. Daarom is het goed om eens te vergelijken wat jouw concurrenten en voorbeelden doen. Zo leer je wat er fijn werkt in een bestelproces en wat er beter kan. Je kunt jouw webshop dan makkelijker en intuïtiever inrichten. Als je een prettig en goed werkend bestelproces hebt, zal dit je omzet verhogen.

Tip 3: Maak het makkelijk, ook voor jezelf

Hoe meer obstakels, hoe minder sales. Daarom is een van onze tips om jouw webwinkel onder te brengen bij een bedrijf dat daar gespecialiseerd in is. Dat neemt jou een hoop werk uit handen. Ook worden updates doorgevoerd en heb je minder kans op bugs of downtime. Er zijn best wel wat verschillende aanbieders en systemen van webshops. Omdat de concurrentie hoog is, valt de prijs van zo’n pakket best mee.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Tip 4: Kom met een goed verhaal

Heb je wel eens wat besteld bij een webshop waar je niet eerder had gekocht? Dan ging je waarschijnlijk op onderzoek uit naar de eigenaren van de webshop. Potentiële klanten stellen zichzelf meestal twee vragen:

  • Is deze webwinkel te vertrouwen?
  • Hebben andere klanten een goede ervaring gehad?

Je kunt daarom als ondernemer inspringen op deze informatiebehoefte van toekomstige klanten. Zo kun je jouw klanten aan het woord laten en quotes embedden van reviewsites: dat heet social proof. Ook kun je jezelf voorstellen in een video of tekst met afbeeldingen. Zo weten je toekomstige klanten dat het goed zit!

Tip 5: Zoekmachine-optimalisatie

Met zoekmachine-optimalisatie, ook wel SEO genoemd, optimaliseer je jouw webwinkel voor Google. Zo weet Google beter wat jij aanbiedt en zorg je ervoor dat je hoger scoort in de zoekresultaten. Dat is natuurlijk handig, omdat je klanten jouw winkel zo beter weten te vinden als ze een bepaald product zoeken. Je kunt er ook voor kiezen om dit uit te besteden.

Tip 6: Ontvang geld op een zakelijke rekening

Zodra je geld gaat verdienen met je webshop, wil je natuurlijk niet dat de inkomsten van je webwinkel tussen je privé-transacties komen te staan, want dat betekent chaos. Maar je wilt ook weer niet te veel betalen voor een zakelijke rekening. Bij Knab kun je terecht voor de voordeligste zakelijke rekening van Nederland, betaalpassen en 1.000 transacties inbegrepen. En je opent de rekening eenvoudig online. Wel zo handig!

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →