Kun je als zzp’er op vakantie?

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Vakantie als zzp'er | Freelance Payroll

Bereid je goed voor als je weggaat

De zomervakantie staat voor de deur. Hoe leuk is het om lekker een paar dagen weg te zijn? Even niks aan je hoofd. Maar kan dat wel als zzp’er? Je werk gaat immers altijd door en je klanten verwachten dat je bereikbaar bent. Daar komt nog eens bij dat er, als je niet werkt, ook geen geld binnenkomt.

Je kunt natuurlijk wachten tot er een rustige periode is en dan op vakantie gaan. Maar dat is natuurlijk lastig plannen met het thuisfront of je vrienden. Het is dus wel aan te raden om dit vooruit te plannen. Hier geven we je een aantal tips:

1. Plan vooruit!

Plan ruim op tijd je vakantie in. Informeer je (potentiële) opdrachtgevers over je vakantie en geef aan of en hoe je bereikbaar bent. Wil je een paar dagen weg gaan, boek dan ook echt op tijd, zodat je niet in de verleiding komt om het toch nog even op te schuiven.

2. In of buiten de schoolvakanties?

Heb je kinderen? Dan wil je het liefst in de schoolvakanties vrij nemen. In sommige branches is de zomerperiode ook rustig, zodat je best even weg kunt. In de bouw is dat bijvoorbeeld vrij normaal. Is dat niet mogelijk, probeer dan wat lange weekenden te plannen met je kinderen. Of neem af en toe een dagje vrij om iets leuks te gaan doen.

3.En financieel?

Een vakantie kost een zzp’er dubbel geld. Geld voor de eventuele reis én geld omdat je niets verdient. Je kunt je hierop voorbereiden. Zo kun je bijvoorbeeld iedere maand wat geld opzij zetten om te sparen voor de periode dat je niet werkt.

Als je hebt gekozen voor freelance payrolling, kun je er ook voor kiezen om je opgebouwde vakantiedagen in je vakantieperiode op te nemen. Nog een tip: zorg dat je, voor je gaat, alle facturen uitgestuurd hebt en ook al jouw rekeningen betaald hebt. Zo kom je na je vakantie niet voor verrassingen te staan.

Kortom: het is best mogelijk om op vakantie te gaan als zzp’er. Sterker nog, het is ook gewoon goed voor je om er even uit te zijn. Je werkt immers hard en hebt ook je ontspanning nodig. Het vergt alleen wel wat planning. We wensen je een fijne zomer!

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →