10 vaardigheden die van jou een veelgevraagde zzp’er maken

ZZP Barometer | Veelgevraagde aardigheden freelancer

Zo blijf je als freelancer up-to-date

De set vaardigheden die een zzp’er dient te bezitten is constant aan verandering onderhevig. Met alle ontwikkelingen van tegenwoordig valt het soms niet mee om up-to-date te blijven. Forbes heeft 10 vaardigheden op een rij gezet die een zelfstandig ondernemer volgens Upwork populair maakt bij klanten. Ook noemen zij (Engelse) cursussen die Upwork aanraadt om te volgen om de betreffende vaardigheid te ontwikkelen. Zo haal jij al die opdrachten wel binnen!

1. Blockchain

Blockchain is de technologie waarop cryptocurrencies zijn gebouwd. Als je weet hoe je dit kunt toepassen en de technologie kunt ontwikkelen, dan zijn er meer dan genoeg klanten die met je willen werken! Ook het zoeken naar alternatieve valuta is een veelgevraagde vaardigheid.

Goede schrijvers die kunnen uitleggen hoe blockchain-principes werken zijn ook erg populair. Organisaties willen bijvoorbeeld graag whitepapers over alle onduidelijkheden en misvattingen over blockchain publiceren.

De cursus die Upwork hierbij aanraadt is: IBM Blockchain Foundation for Developers

2. Tensorflow

Tensorflow is een open-source softwarebibliotheek die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld automatische leerapplicaties. Iedereen kan het deep learning-algoritme gebruiken dat Google ook inzet om concepten te herkennen in emails, foto’s en dergelijke. Developers die weten hoe je Tensorflow gebruikt, hebben een gat in de markt gevonden waar veel vraag naar is.

Aangeraden cursus: Learning Path: TensorFlow: Machine & Deep Learning Solutions

3. Amazon DynamoDB

Amazon DynamoDB is een database-service die wordt gebruikt in bijvoorbeeld reclametechnologie en games. Ook hier kan van een snel-groeiende niche in de markt voor developers worden gesproken.

Aangeraden cursus: AWS DynamoDB Deep Dive

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

4. Voice over

Met de opkomst van video, audioboeken, podcasts en andere media waarbij het vertel-aspect een rol speelt, wordt een goede voice over-artiest steeds belangrijker en meer gewild.

Aangeraden cursus: Voice-Over for Video and Animation

5. Ondertitelen

De explosieve groei van online video zorgt er ook voor dat er steeds meer vraag is naar ondertitelaars. Dit vereist een goede schrijfvaardigheid en wat technische vaardigheden. Als je hier geoefend in bent, liggen er flink wat klussen voor je klaar.

Aangeraden cursus: Learn All About Creating Subtitles

6. Art direction

Designstudios and andere traditionele werkgevers als art directors vertrouwen ook op freelancers. Als art director kun je aan de slag op allerlei gebieden: van film en theater tot marketing en videogames.

Aangeraden cursus: Learning Art Direction

Heb jij jouw missie, visie en strategie op een rij? Download deze gratis checklist

Jij kan als freelancer, interim professional of (z)zp’er moeite hebben met het opstellen van je missie, visie en strategie. Download onze gratis checklist en krijg hulp bij het opstellen van jouw missie, visie en strategie.

Meer info

 7. Contentstrategie

Nu steeds meer organisaties bezig zijn met online blogs, videos en andere content, zoeken zij regelmatig naar professionals die hen daarbij kunnen helpen. Content wordt steeds belangrijker om je als organisatie goed in de markt te zetten. Freelancers met de juiste marketing- en redactievaardigheden zijn dan ook erg gewild.

Aangeraden cursus: The Fundamentals of Content Marketing

8. Computer vision

Dit is het gebied van computerwetenschap en kunstmatige intelligentie, dat ervoor probeert te zorgen dat computers leren begrijpen wat er om hen heen gebeurt. Met de ontwikkelingen van tegenwoordig zijn veel organisaties op jacht naar developers die hier goed in zijn.

Aangeraden cursus: Become a Computer Vision Expert

9. Microsoft Power BI

Microsoft’s business analytics tools zorgen ervoor dat gebruikers reports en dashboards kunnen creëren. Als je kennis hebt van Microsoft Power BI, kun je op brede schaal aan de slag voor allerlei organisaties.

Aangeraden cursus: Microsoft Power BI — A Complete Introduction

Wat zijn jouw Unique Selling Points (USPs)? Download deze gratis checklist

Jouw eigen propositie is binnen jouw branche erg belangrijk. Je USP helpt daarbij onderscheidend en concurrerend te zijn. Download deze checklist en zorg ervoor dat jij bewust bent van jouw USPs.

Meer info

10. Augmented reality

Dit is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Met de opkomst van virtual reality is dit dan ook een veelgevraagde vaardigheid. Kennis van augmented reality zal zeker voor opdrachten zorgen!

Aangeraden cursus: Getting Started with Augmented Reality

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →