Betalingen ontvangen: iDEAL, PayPal of via een PSP?

ZZP Barometer | Betalingen ontvangen | Knab

Hoe ontvang jij jouw betalingen?

Pak ‘m beet 15 jaar geleden moesten klanten nog wel eens een envelop met cash opsturen als ze een product hadden gekocht bij een webwinkel. Gelukkig kan dit tegenwoordig veiliger én sneller. Er zijn legio mogelijkheden om betalingen van klanten te ontvangen. Wij zetten ze op een rijtje.

Welke online betaalmogelijkheden zijn er voor mijn klanten?

Ondernemers mogen zelf besluiten welke betaalmethoden ze accepteren in hun webshop. Iedere betaalmethode verschilt weer. Zo zijn creditcardbetalingen voor een ondernemer vaak iets duurder en is iDEAL meestal goedkoper. Betalingen ontvangen is dus helaas niet gratis.

Aan de andere kant, door verschillende betaalmogelijkheden te accepteren vergroot je de kans dat een potentiële klant ook écht afrekent. Hoe je dat doet? Met een betaalprovider!

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Wat is een betaalprovider?

Een betaalprovider wordt ook wel Payment Service Provider (PSP) genoemd. Deze provider zorgt ervoor dat een betaling in jouw webshop op jouw zakelijke bankrekening wordt gestort. Zo’n provider biedt allerlei betaalmogelijkheden aan, met elk zijn eigen tarief. Je kiest als ondernemer zelf welke betaalmogelijkheden je integreert op je website.

Zo kun je meerdere betaalmogelijkheden aanbieden zonder dat je er veel omkijken naar hebt. En als een klant meerdere betaalmogelijkheden heeft, vergroot dit de kans dat ‘ie bij jouw webshop bestelt.

IDEAL, PayPal en creditcard via een PSP

Als je betalingen via iDEAL of creditcard wilt integreren in je webshop, dan kan dit alleen via een betaalprovider. PayPal kun je integreren zonder betaalprovider, met het nadeel dat je geen andere betaalmethoden zoals iDEAL kunt accepteren. Met een betaalprovider kun je al deze betaalmogelijkheden accepteren. Zakelijke klanten van Knab kunnen via Knab gratis aansluiten bij de betaalprovider PayPro.

Tip: houd rekening met internationale klanten

Verwacht je ook internationale klanten in jouw webshop? Dan wil je wellicht ook eens kijken naar populaire betaalmethoden in de landen waar jij jouw producten verkoopt. Zo wordt er in Duitsland vaak via SOFORT betaald, terwijl Belgen vaak Bancontact gebruiken. In Frankrijk wordt er dan weer voornamelijk met Visa of MasterCard betaald. Goed om rekening mee te houden!

Betalingen ontvangen op een zakelijke rekening

Na de betaling van de klant stort de betaalprovider het bedrag op jouw rekening. Een zakelijke rekening bij Knab is hiervoor ideaal. Naast de voordeligste zakelijke rekening van Nederland, krijg je ook 1.000 gratis transacties en kun je jouw rekening koppelen met een boekhoudprogramma. Je opent deze rekening gewoon online. Wel zo makkelijk!

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →
Knab- ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →