Succesvol zijn met je grootste passie

Avatar foto Personal branding
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares
ZZP Barometer | Passie ondernemen | Adinda Keizer

Hoe belangrijk is intrinsieke motivatie?

Intrinsieke motivatie is de motivatie die vanuit jezelf komt. Als je intrinsiek gemotiveerd bent, doe je iets omdat je het graag wilt, niet omdat je van buitenaf wordt gemotiveerd dit te doen. Bij extrinsieke motivatie doe je iets omdat dit van een ander moet of omdat er een andere externe prikkel is die je drijft. Een externe prikkel kan bijvoorbeeld een beloning of geld zijn.

Wat zijn jouw Unique Selling Points (USPs)? Download deze gratis checklist

Jouw eigen propositie is binnen jouw branche erg belangrijk. Je USP helpt daarbij onderscheidend en concurrerend te zijn. Download deze checklist en zorg ervoor dat jij bewust bent van jouw USPs.

Meer info

Ben je als zzp’er intrinsiek gemotiveerd of ook extrinsiek?

Je beoefent met veel passie en inzet je vak en tegelijkertijd moet je ook voor brood op de plank zorgen. Hoe zorg je dat je goed geld kunt verdienen aan iets wat je met zoveel liefde doet? Voor veel zzp’ers is dit een lastig dilemma.

Als oplossing worden dan vaak alle social media-kanalen ingezet. Iedereen moet weten wat je doet met je bedrijf, want jij doet toch het mooiste vak ter wereld? Heel veel ‘zenden’ en hopen dat de potentiële klant snapt dat wat jij doet geweldig is!

Geen extra werk…

Helaas werkt het ‘zenden’ voor veel ondernemers juist averechts en zijn ze zichzelf na een tijdje ook ‘zat’ op social media. Hun berichten worden steeds minder gedeeld en de views lopen terug. En het meest frustrerende… er komen geen extra opdrachten binnen.

Hoe laat je als zzp’er zien wat je doet én kun je er een goede boterham mee verdienen?

Oplossing is heel simpel!

Het gaat namelijk om jouw verhaal, jouw motivatie. Waarom doe jij wat je doet? Als je jouw blijdschap en motivatie over kunt brengen, dan is dat de beste reclame die je maar kunt bedenken.

Verkopen draait om gunnen en als jij, met al jouw enthousiasme, vertelt dat je het geweldig vindt om anderen te helpen, dan heeft dit direct zijn uitwerking op de ander. Klanten prikken erdoorheen als je alleen maar snel geld wilt verdienen en niet intrinsiek gemotiveerd bent. Het gaat om het totaalpakket: geld verdienen met wat jou motiveert.

Ik word zelf altijd heel blij van ondernemers die vanuit intrinsieke motivatie iets op ‘poten’ zetten. Uiteraard verdienen ze daar geld mee, maar dat is niet de drijfveer. Als mensen echt gemotiveerd zijn, dan krijg je anderen mee en dan ga je gewoon goed verdienen.

Als je succesvol wilt zijn, dan is het laten zien en horen van je intrinsieke motivatie een must!

10 gratis sparringsessies van 45 minuten

In verband met mijn 10-jarig jubileum als zzp’er, geef ik deze maand 10 gratis sparringsessies weg. Via Skype of telefoon kun je me al je ondernemersvragen stellen. Ik help je met antwoorden en tips.

Stuur een mail naar succes@vindjeklant.nl en de eerste 10 aanmeldingen krijgen 45 minuten gratis sparren.

Avatar foto
Adinda Keizer

Adinda Keizer is eigenaar van Vindjeklant.nl en helpt zzp’ers bij het vinden van klanten. Veel ondernemers beginnen een bedrijf in iets waar ze goed in zijn en hebben moeite met het commerciële deel. De marketing en acquisitie. Adinda begeleidt op inspirerende wijze hoe ze dit kunnen aanpakken. Zij is de auteur van het Vindjeklantspel en coach bij IkStartSmart van de Kamer van Koophandel . Sinds 1 juni 2017 is Adinda regioambassadeur voor de Stichting ZZP Nederland, de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zzp’ers.

Bekijk alle artikelen van Adinda Keizer →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Expert op jouw vakgebied
Expert zijn in jouw vakgebied
Personal branding
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →