FreelancePayroll nieuw gezicht op ZZP Barometer

Interview over oprichting FreelancePayroll

FreelancePayroll, onderdeel van EasyStaff en Payroll Select, heeft het stokje van EasyStaff overgenomen op ZZP Barometer. Wij interviewden Maureen Bannink, Manager Marketing & Communicatie bij FreelancePayroll over de oprichting van het nieuwe merk.

FreelancePayroll is een merk van EasyStaff en moederbedrijf Payroll Select. Vanuit welke behoefte is FreelancePayroll ontstaan?

De oorspronkelijke doelgroepen van zowel EasyStaff als Payroll Select zijn toch meer de bedrijven en de intermediairs. Zelfstandigen hebben hun eigen behoeftes. Daarom is er binnen de organisatie een gespecialiseerd team opgericht dat zich richt op zelfstandigen in de breedste zin van het woord. Van net startende professional tot door de wol geverfde ondernemer.

In welk opzicht is de dienstverlening in deze nieuwe tak anders?

Het wordt steeds normaler om als zelfstandig professional aan de slag te gaan. De wetgeving is echter nog vrij complex en soms zelfs onduidelijk. We helpen startende zelfstandigen bij het maken van keuzes. Wel of geen inschrijving bij de KvK? Hoeveel zekerheid wil ik inbouwen? Wij hebben voor alle typen ondernemers een passende dienst.

Waarom past FreelancePayroll bij ZZP Barometer?

ZZP barometer is de informatiebron voor zelfstandigen. In het klein fungeren de adviseurs van FreelancePayroll ook als hét aanspreekpunt voor vragen en informatie. Zij kennen de mogelijkheden en adviseren graag. Omdat wij alle vormen van zelfstandigheid kunnen ondersteunen is ons advies ook onpartijdig, net als ZZP Barometer.

Wanneer moet je als zzp’er contact opnemen met FreelancePayroll? Waarmee kunnen jullie hen helpen?

Wij helpen graag alle zzp’ers die:

  • Minder administratie willen en/of
  • Tijdig en correct betaald willen krijgen en/of
  • Zeker willen weten dat ze voldoen aan de actuele wetgeving en/of
  • Nog niet goed weten welke vorm van zelfstandigheid het beste past

Wij helpen hen met correcte vastlegging in contracten of overeenkomsten en met facturatie (eventueel met debiteurenbeheer).

Heeft FreelancePayroll een goede tip voor zzp’ers?

Ja. Geniet van je vrijheid! Het is echt niet nodig om eindeloos bezig te zijn met je administratie. Als je al die uren die je erin stopt zou factureren, ben je duurder uit dan wanneer je het uitbesteedt. Bovendien kennen gespecialiseerde partijen ook weer mogelijkheden die jij misschien nog niet kende, waardoor je voordeel kunt behalen.

ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Easystaff - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →