Thuis werken vs in de buurt werken

Avatar foto Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | HNK | Flexplek

De voordelen van een flexwerklocatie als HNK

Er is een groot verschil tussen thuis werken of in de buurt werken als het gaat om het gevoel om fris, fruitig en productief te zijn. Daarom zoeken steeds meer zzp’ers het comfort op van een werkplek bij een HNK kantoor in de buurt.

Tosti’s bakken

Voor veel managers en old school bazen bij corporate bedrijven klinkt thuiswerken als een synoniem voor ‘de was doen’, ‘uitgebreid de krant lezen’ en ‘tosti’s bakken voor de kinderen’. Daar geldt dus vaak het prehistorische adagium “vertrouwen is goed, controle is beter en rijd maar lekker door de file naar het kantoor 80 km verderop”.

Voor een zzp’er geldt die druk van de baas of sociale druk van collega’s doorgaans niet, tenzij ze aan een interim opdracht bij een klant op kantoor werken. Die kunnen dus met een gerust hart thuiswerken, zou je zeggen.

Ja, dat kan. Mits er in een rustige, goed geconnecteerde en ergonomische werkplek is voorzien. Is die er niet, omdat er bijvoorbeeld sprake is van het huilende kind-, blaffende hond- of aanbellende buurman-syndroom, dan ben je vele malen beter af op een flexplek bij een van de 14 HNK kantoren in de buurt. Is die er wel, dan ben je nog steeds beter af met zo’n HNK flexplek, omdat je in een kantooromgeving meer het gevoel hebt dat je aan het werk bent.

De hele setting van het sociale hart van HNK straalt een prettige huiselijke, maar toch ook zakelijke sfeer uit. En dat helpt om je systeem in de juiste setting te krijgen. Daarbij kan het zomaar zijn dat je constructieve contacten opdoet, die zomaar eens tot acquisitie kunnen leiden. En laat die acquisitie nu net het zwakste punt zijn van veel zzp’ers.

Thuis is thuis…

Natuurlijk zijn er ook veel zzp’ers die het heel prettig vinden om met de kat op tafel de dag thuis rustig te starten met een e-mail en belletje. Maar er zijn ook veel thuiswerkers die nooit lekker op gang komen op de plek waar ze eten, tv-kijken, de kinderen opvangen, slapen en de hobby’s uitvoeren.

Velen beamen dan ook dat thuis vooral bedoeld is om thuis te zijn en een kantoor om te werken. Vanuit die visie is HNK begonnen met de ontwikkeling van het sociale hart in al haar vestigingen, waar mensen kunnen flexwerken en afspreken met zakelijke relaties. Dat doe je daar immers ook veel beter dan thuis. Bijna niemand wil graag een klant aan de eigen koffietafel ontvangen.

Sociaal hart

Dat sociale hart van HNK is bijna altijd voorzien van catering, waardoor je er ook nog een kopje koffie en een broodje kan bestellen: makkelijk en gezellig. Uiteraard is dat niet verplicht. Het is immers ook geen Van der Valk, waar de serveerster elke 20 minuten komt vragen of alles naar wens is. Steeds meer horecabedrijven weren – zeker nu de crisis over is – de flexwerker. En dat is voor beide partijen een beter idee.

Meet corporates/werk overal

Hoeveel argumenten moet je als zzp’er nog hebben om voor rond de slechts €100,- per maand Business member te worden van HNK en altijd te kunnen werken? Misschien dat je bij het HNK, naast mede-zzp’ers, ook heel veel mensen treft die werken bij interessante bedrijven die hun medewerkers laten flexwerken in de buurt van hun huis? Of dat je ook onderweg altijd in één van de 13 kantoren in heel Nederland terecht kan? Maar waarschijnlijk was je al overtuigd: mail dus snel naar info@hnk.nl voor de aanvraag van een maandelijks opzegbaar abonnement.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

De nadelen van thuiswerken voor de zzp'er op een rij | ZZP Barometer
De valkuilen van thuiswerken voor de zzp'er
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →