Wat betekenen instant payments voor zzp’ers?

ZZP Barometer | Knab | Instant payment

Binnen 10 seconden betaald worden door jouw opdrachtgever

Ken je dat? Je wacht op een overboeking, maar door die ene feestdag duurt het nog langer. Onhandig, zeker als zzp’er. Maar er gloort licht aan het einde van de horizon: instant payments. Vanaf mei 2019 worden alle betaalopdrachten binnen Nederland én de meeste Europese transacties binnen enkele seconden verwerkt. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt. Instant payment: wat is dat precies?

Instant payments zijn directe overboekingen. Dit betekent dat opdrachtgevers jou binnen 10 seconden kunnen betalen via een overboeking. En als jij zelf geld overmaakt naar één van je klanten, staat het geld binnen 10 seconden op zijn rekening. Dit betekent dat je straks op ieder moment van de dag geld kunt ontvangen en versturen. Of dit nou ‘s nachts, in het weekend of op een feestdag is.

Wat zijn de voorwaarden?

De enige voorwaarde is dat de bank van de andere partij ook instant payments gebruikt. De meeste banken in de Single European Payments Area (SEPA) zullen deze techniek implementeren. Ook Knab zal gebruik gaan maken van instant payments. Op dit moment testen enkele Europese banken de techniek hierachter.Hoe veranderen instant payments jouw onderneming?

Door de invoering van instant payments ben je natuurlijk veel sneller op de hoogte van betalingen die je ontvangt, bijvoorbeeld die van je opdrachtgevers. Voor de snelheid van de overboeking maakt het straks ook niet veel uit of deze afkomstig is uit Nederland of Europa. Internationaal geld overmaken wordt dus makkelijker.

Webshop

Als je zelf een webshop of winkel hebt, kun je binnenkort sneller controleren of een klant betaald heeft. Maar er zijn nog meer voordelen. Zodra je de retourzending van een klant verwerkt hebt, kun je meteen geld teruggeven aan jouw klant. Niet alleen prettiger voor de klant, maar ook voor jou. Je krijgt dan minder klantvragen over de terugbetaling, omdat de overboeking meteen plaatsvindt.

1.000 gratis transacties bij Knab Zakelijk

Ondernemers houden van Knab. Niet zo vreemd, want Knab heeft de voordeligste rekening voor zzp’ers van Nederland. Voor slechts € 5 per maand krijg je:

  • een onbeperkt aantal betaal- en spaarrekening (handig voor de btw!)
  • ieder jaar 1.000 transacties gratis
  • én de beste service


Stap vandaag nog over naar de voordeligste rekening voor zzp’ers in Nederland en ontvang het 1e jaar 50% korting.

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →
Knab- ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →