Zzp’er en langdurig ziek: wat te doen?

ZZP Barometer | Langdurig ziek | FreelancePayroll

Combineer vrijheid met zekerheid

Je zit al dagen tegen een griepje aan te hikken. Het ene moment heb je het ijskoud, het andere moment heb je het bloedheet. Ook al voel je je niet lekker, je gaat maar door. Je hebt twee deadlines staan en je hebt geen collega’s die je het even van je over kunnen nemen. Een griepje is misschien nog te overzien, maar wat gebeurt er als je onverwachts langdurig ziek wordt?

Welke risico’s loop je?

Als je als zzp’er een tijd niet kunt werken, betekent het dat er ook geen loon binnenkomt. In het geval van de griep is dat nog te overzien, maar als je langdurig ziek bent kan dat grote gevolgen hebben.

Zo voel je het niet alleen in je portemonnee als er een tijdje geen loon binnenkomt, maar ook het bedrijf lijdt eronder als je een langere tijd niet kunt werken. Blijven jouw klanten op je wachten of stappen ze over naar een ander? Hoe groot de gevolgen zijn, is natuurlijk voor iedere zzp’er verschillend, maar dat het effect heeft is in ieder geval duidelijk.

Wat kun je ertegen doen?

Je kunt als zzp’er een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten om de gevolgen te beperken. Toch kiezen veel zzp’ers ervoor om zich niet te verzekeren, omdat veel van hen deze verzekering simpelweg te duur vinden. Het risico dat men langdurig ziek wordt is wellicht niet zo groot, maar de financiële gevolgen kunnen je jarenlang blijven achtervolgen.

Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je een financiële buffer opbouwt, zodat je enkele weken of maanden vooruit kunt als je ziek wordt.

Wat is voor jou de oplossing?

Met Freelance Payroll combineer je als zzp’er de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap met de voordelen van werken in loondienst. Omdat je met payrolling feitelijk gezien in dienst bent van de payrollorganisatie, heb je alle voordelen die andere werknemers ook hebben als het gaat om sociale verzekeringen. Voor de uren dat je in dienst bent, ben je ook verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte.

Dus mocht je last hebben van een griepje, duik dan lekker onder de wol. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →